Babacan, Aydın'dan seslendi: "Kara listeye gidiyoruz"

22 Ekim 2021 Cuma 13:51
Babacan, Aydın'dan seslendi: "Kara listeye gidiyoruz"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın hükümetin ekonomi politikasını eleştirirerek, Türkiye'nin kara para ve terörün finansmanı meselesinde beyaz listeden griye alındığını, bir sonraki kademenin ise kara liste olduğunu söyledi. AYDIN (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aydın’da partisinin il binasının açılışında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın gündeminde Merkez Bankası'nın faiz kararı vardı. "Bu faiz kararı Merkez Bankası’nın falan değil, Sayın Erdoğan faiz kararıdır" diyen Babacan, "Zaten uluslararası basın 'Erdoğan’ın Merkez Bankası' diye haber yapmış. Gece yarısı kararlarıyla başkanı, başkan yardımcıları mevsimlik işçiye çevrilen bir kurumun bağımsızlığı ve itibarı olmaz" dedi.

BİR SONRAKİ KADEME KARA LİSTE!

"FATF diye bir kurum var, kuruluşunda bizim de emeğimiz var" diyen Babacan, "Paydaşı olduğumuz, konsensüsle destek vererek kurdurduğumuz kurum dün Türkiye’yi kara para ve terörün finansmanı meselesinde gri listeye aldı. Beyaz listedeydik, gri listeye alındık. Bir sonraki kademe kara liste. Bu, Türkiye’nin itibarıyla ilgili son derece tehlikeli bir durum. Gri listeye alınan ülkelere sermaye akışı yavaşlar. Bu ülkeler ileride daha zor durumlarla karşı karşıya kalabilirler. Kendi vatandaşına şeffaf olmayan, hesap vermeyen hükûmet maalesef Türkiye’nin uluslararası alanda da itibarını zedeleyecek çok işler yapıyor. Bu da başlı başına ekonomimiz açısından başlı başına bir risk unsuru olarak listeye girdi” diye konuştu.

Hukuk olmadan ekonominin düzelmeyeceğini söyleyen Babacan, "Hükümet, güven olmadan ekonominin düzelmeyeceğini anlamıyor. Matematikte nasıl iki kere iki dört ederse, hukuk ve adalet olmadan ekonomi düzelmez. Bu kadar. Sayın Erdoğan zannediyor ki, ‘Talimat vereyim, Merkez Bankası faizi indirsin, enflasyon da piyasa faizleri de düşsün, ekonomi düzelsin’. Hayal, hayal…” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37