Bakan Tüfenkci Dilovası'nda Belde Port Limanı'nı ziyaret etti

Bakan Tüfenkci Dilovası'nda Belde Port Limanı'nı ziyaret etti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Temmuz 2017 Çarşamba 22:15
 Bakan Tüfenkci Dilovası'nda Belde Port Limanı'nı ziyaret etti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dilovası'ndaki Belde Port Limanı'nı ziyaret etti. Belde Port işletmecisi MET Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk Değer ve yönetim kurulu üyeleri brifing verdi. 

Burada konuşan Bakan Tüfenkçi, 2017 yılına güçlü bir büyüme ile başlandığını belirterek, "Türkiye her alanda en az 3 kat büyüyor ve baktığımız zaman ihracatımızı, üretimimizi artırma noktasında ciddi çabalar var. Özellikle 2016 yılının ekonomik anlamda zor olduğunu ifade ediyorduk her anlamda ama 2017 yılı inşallah güçlü bir büyümeyle başladık ve ekonomi anlamında da güçlü bir sıçrama yılı olarak da bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de Alman firmaları ile ilgili bir soruşturma bulunmadığını ifade eden Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Dışişleri Bakanımız bu iletişim hatasını düzeltme noktasında gerekli açıklamaları yaptılar, bize göre konu kapandı. Baktığımız zaman Almanya'da bu noktada gerekli tatmin edici cevaplar verildiğini düşünüyorum. Türkiye'de, Alman firmalarıyla ilgili bir terörün finansmanı noktasında bir soruşturma veya araştırma bulunmamaktadır. 

Baktığımız zaman bu Alman şirketleri Türk şirketleri konumunda, dolayısıyla bizim bütün yabancı sermayeye hukuki anlamda nasıl koruma sağladıysak, Türk şirketleri nasıl koruma altındaysa, Alman şirketleri de koruma altında ve hiçbir negatif anlamda bir ayrışma bulunmamaktadır. Bütün yatırımcılar için Türkiye bu anlamda uluslararası yatırıma açık ve şeffaf olmaya çalışan bir ülke, dolayısıyla bütün uluslararası yatırımcılar gönül rahatlığıyla gelip burada yatırım yapabilirler. Kimseye negatif anlamda bir ayrıştırma yapmadık, bundan sonra da yapmayız."

 
Son Güncelleme: 26.07.2017 22:17
Anahtar Kelimeler:
Fuhuş Operasyonu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37