Başaran: Ortak sesimiz zor günlerden geçiyor

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Ocak 2021 Cumartesi 18:19
Başaran: Ortak sesimiz zor günlerden geçiyor

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. “Basın mensuplarımız, çok zor şartlarda mesleklerini icra etmektedir. Fakat bu zorlu koşullara rağmen toplumumuzun sesi olmayı başarmış ve başarmaya da devam edeceklerdir” diyen Başaran açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Basın özgürlüğü demokrasinin en temel ihtiyacıdır. Basına baskı uygulamak, usulsüz yollardan engel olmak, basında tekelleşmeye giderek, basın özgürlüğünü ve hukukun üstünlüğünü yok etmek, demokrasiyle asla ve net olarak bağdaştırılamaz. Bu durum, Türkiye’yi karanlığa sürükler, zihinleri kör eder, vicdanları taş yapar.  

Bugün ana akım gazete ve televizyonların kapıları muhalefete kapalıdır. Mevcut düzen içinde nitelikli gazeteciler işsizliğe mahkum edilmiştir. Gazeteler okunmamakta, televizyonlar izlenmemekte, halk habere, gerçeğe, bilgiye ulaşabilmek için sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralara yönelmektedir. 

Gerçek bir demokrasi için basının özgür olması gerekir. Gazeteciler özgürce sorup, araştırıp gerçekleri yazabilmeli, baskıya, sansüre, keyfi gözaltılara, tutuklamalara ya da yargılamalara maruz kalmamalıdır.   

Demokrasimizin, fikir ve düşünce özgürlüğümüzün gelişmesine katkı sunan basın mensuplarımız, hepimizin ortak sesidir.  

Ümit ediyorum ki, ortak sesimiz karanlık bir sessizliğe değil, gürül gürül gürleyeceği aydınlık bir geleceğe doğru emin adımlarla yürüyecektir. 

Evrensel hukuki ve insani değerleri koruyarak, mesleklerini hiçbir baskı ve tazyik altında kalmadan icra eden ve özgürce gazetecilik yapan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevi başında yaşamını yitiren basın çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37