banner55

Başkan Karaosmanoğlu:‘’Birlik olmadan dirlik olmaz’’

Başkan Karaosmanoğlu:‘’Birlik olmadan dirlik olmaz’’

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Aralık 2016 Pazartesi 21:13
Başkan Karaosmanoğlu:‘’Birlik olmadan dirlik olmaz’’
Gebze Rizeliler Derneği ve Gebze Ziraat Odası yönetimleri Başkan Karaosmanoğlu’nun konuğu oldular.
 
Tarımsal ve hayvansal kalkınmanın ülkemizle birlikte Kocaeli’deki öneminin farkında olduğunu, ürettiği projelerle gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Ziraat Odası Başkanı Erdem Şen ile yönetimini makamında ağırladı.

Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Gebze Rizeliler Dernek Başkanı İsmail Kurt ile birlikte yönetimini konuk ederek, sivil toplum kuruluşlarının toplum üzerindeki etkisi ve üretilmesi gereken projeler üzerinde istişare gerçekleştirdi.  Başkan Karaosmanoğlu ziyaretlerde” Farklı şehirlerden gelerek bir arada yaşamak bizi zenginleştiriyor. Çünkü biliyoruz ki, “Birlik olmadan, dirlik olmaz.” ifadelerini kullandı.
 
2 BİN 260 ÇİFTÇİMİZE 700 TON YEM BİTKİSİ TOHUMU DAĞITTIK
Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için bu yıl bin 200 ton yem bitkisi dağıttıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bin 383 çiftçiye yüzde 50 hibeli olarak Arpa, Buğday ve diğer yem bitkisi tohumu verdik. Bundan sonrada bu tür katkılarımız devam edecek. Verdiğimiz tohumların sertifikalı ve hastalıklara karşı dayanıklı olmasına da önem gösteriyoruz.

Bakınız geçen sene bin 140 çiftçiye yüzde 50 hibeli 70 ton yem bitkisi tohumu desteğiyle sulu ve kurum tarım alanı olarak 50 bin dönüm tarım arazisini üretime kazandırdık. Son iki senede Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılı ve 2016 yılı ilkbahar döneminde 2 bin 260 çiftçimize 700 ton yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirdik” bilgisini verdi.
 
SULAMA NOKTASINDA YENİ PROJELER ORTAYA KOYACAĞIZ
Tarım ve hayvancılık projelerine her daim destekleri olacağını bir kez daha vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Tarım alanlarının ve seraların sulanması için gölet yapımına devam edeceğiz. Bu noktada çiftçimizin yanındayız. Nasıl seraların kurulumunda yardımcı olduysak, kapalı su kanallarının yapımında da etkin çalışmalar ortaya koyacağız.

Derdimiz vatandaşımıza hizmettir, bunu da ürettiğimiz projelerle ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu. Gebze Ziraat Odası Başkanı Erdem Şen de, Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere verdiği destekler için Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.
 
EĞİTİM VE KÜLTÜR ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİN
Nereden geldiğimizden daha ziyade bugün bu güzel şehirde birlik ve beraberlik içerisinde huzur ve mutlulukla yaşama kültürü oluşturmuş olmamız çok daha önemli diyen Başkan Karaosmanoğlu Gebze Rizeliler Derneği’nden, eğitim ve kültür çalışmalarına daha fazla ağırlık vermesi temennisinde bulundu.

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "“Bizler el ele aziz milletimizin içerisinde var olan o yapıcı gücü ortaya çıkardık. Birbirimize kenetlenerek birken güzel olduğumuz duygusunu yitirmeden bağlarınızı kuvvetlendirmiş olduğunuzu görmek bugün ülkemizin en çok ihtiyacı olan şeydir. Çocukların birbirlerini tanıması kaynaşması ve bununla bir olduğumuzu göstermemiz çok büyük önem arz etmektedir”" dedi.
 
MEMLEKET VE BAYRAK SEVDALISIYIZ
Kocaeli’nde birçok hemşehri topluluğuyla birlikte, bu kentte yaşamak çok güzeldir ifadesini kullanan Başkan Karaosmanoğlu, “Anadolumuzun ve hatta kültür coğrafyamızın her bir köşesinden pek çok renk, kültür zenginliği huzur içinde bir arada yaşıyor. Farklı şehirlerden gelerek bir arada yaşamak bizi zenginleştiriyor. Çünkü biliyoruz ki, “Birlik olmadan, dirlik olmaz!”

Bizler söz konusu vatan olduğunda tek yürek olabileceğimizi 15 Temmuz darbesi ve sonraki süreçte tüm dünyaya gösterdik. Birlikte kükredik, yeri göğü inlettik. Bizlerle kenetlenerek canını vatan yoluna siper eden tüm kardeşlerimi bir kez daha yürekten selamlıyorum. Memleket sevdalısı, bayrak sevdalısı tüm kardeşlerimi sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Gebze’de yapılan projelerin yanı sıra altyapı, ulaşım, çevre ve üstyapı çalışmaları hakkında Gebze Rizeliler Derneği üyelerine bilgi verdi.
  



Son Güncelleme: 12.12.2016 21:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37