banner55

Başkan Toltar’dan Hicri Yılbaşı mesajı

"Peygamber efendimizin Mekke'den, Medine'ye hicreti.."

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ekim 2016 Pazar 14:21
 Başkan Toltar’dan Hicri Yılbaşı mesajı
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Hicri yılbaşı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Müslümanlar için bir milat olan Hicri yılbaşının ülkemiz ve dünyaya barış ile huzur getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Başkan Toltar, "Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak Hz Ömer (ra) tarafından hicri takvim uygulaması başlatılmıştır. Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç değildir. 

Bu hicret karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur.  Peygamber efendimizin bu hicreti Kur’an-ı Kerimde övülmüştür. Bu yüzden de Peygamber efendimizin bu kutlu yolculuğu, aydınlık çağın takvimi olarak Hz Ömer tarafından ilan edilmiştir. Muharrem ayı ise hicri birinci ay olarak kabul edilmiştir. Haram kılınmış ve hürmete layık anlamında olan muharrem ayının 10.ncu günü ise aşure günüdür.

Rahmeti ve bereketi bol olan böylesine güzel bir ay'a girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin Hicri Yılbaşı'nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim" dedi.

 
Son Güncelleme: 02.10.2016 23:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37