BTP: "İktidar olalım trilyon dolar ülkeye sokacağız"

13 Ocak 2022 Perşembe 13:11
BTP: "İktidar olalım trilyon dolar ülkeye sokacağız"

Bağımsız Türkiye Partisi Hüseyin Baş, bor, toryum, fındık ve çayın spekülatif piyasalarda neden olmadığını sorgulayarak, "Ben iktidar olayım sırf bu yollarla Türkiye'ye trilyon dolar sokacağım" dedi.ANKARA (İGFA) - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Uçankuş TV’de gazeteci Aydın Özdalga’nın Canlı Masa programına konuk oldu.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Başi ekonomi başta olmak üzere gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.  Sosyal medya hesabından yaptığı, özelleştirmelere ilişkin paylaşımlara dikkat çeken Hüseyin Baş,  son 10 gündür her gün özelleştirme tweeti attığını anımsatarak, bu paylaşımlarda çok somut bir şekilde rakamları da verdiklerini söyledi. "Şu özelleştirme yapıldı geri alacağım, şu fabrika kapatıldı geri açacağım’ diyorum" diyen Baş, "Bu özelleştirmeler yapıldı ve Türkiye bir fakirliğe mahkûm edildi. Bu özelleştirmeler neden yapıldı? Şu sebepten yapıldı. Dünyada uygulanan bir liberal ekonomi sistemi vardır. Liberal ekonomi devletlere şunu dayatır; devlet fabrika kuramaz, devlet istihdam yapamaz, devlet piyasaya müdahale edemez... Serbest piyasa adı altında sermayeye ezdirilen ve sömürülen bir ekonomik düzen anlatılır.  Liberal ekonomi budur, hele Neoliberalizm dediğimiz kavram da bugün Türkiye'de yaşanandır. Dolayısıyla bugün hükümet olanlara , 'Kardeşim sen fabrika mabrika ne iş yapacaksın’ dendi” ifadelerini kullandı.

Programda özelleştirme yoluyla elden çıkarılan değerlere örnekler de veren Hüseyin Baş, sata sata bugün hiçbir şey bırakılmadığı Türkiye'de, dolayısıyla ülkenin de çıkmaza terk edildiğini öne sürdü.

Ülke kaynaklarının yabancıya ve yandaşa peşkeş çekilmesi yerine devlet – millet ortaklığı ile işletilmesi durumunda hem devletin hem milletin zenginleşeceğini ifade eden BTP Genel Başkanı Baş, Türkiye’ye trilyon dolar getirecek yöntemi ilk defa açıkladı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş dikkat çekici bir açıklama da Türkiye’nin dünyada tekel konumunda olduğunu belirterek, madenler ve ürünler konusuna vurgu yaptı.

En çok altın rezervi olan ülke denildiğinde karşılarına İngiltere ve ABD çıktığını ifae eden Baş, "Petrolün bugün satış fiyatı 80 dolar civarında ama çıkarma maliyeti 6,5 dolar. Peki spekülatif piyasalarda bor niye yok, toryum niye yok, fındık neden yok, çay niye yok mesela? Ben iktidar olayım Türkiye'ye trilyon dolar sokacağım sırf bu yolla. Ben diyeceğim ki,  ‘Bundan sonra bor, toryum, çay, fındık spekülatif borsalarda…’ Ben fındığı iyi bilirim. Bizim oranın ürünüdür. Her şeyi bana ait ama fiyatını Hamburg’ta belirliyorlar, çikolata sanayisi belirliyor çünkü borsası orada. Ben şimdi diyeceğim ki - mesela bu sene belirlenen fiyat 28 lira-   ‘Vermiyorum 28 liraya’ Şimdi spekülatif borsaya açtığınız anda zaten bu kaç be kat değer kazanıyor. Bugün mesela Apple'nin değeri 3 trilyon dolar olarak açıklandı, dünyadaki bütün Apple ürünlerini toplayın 50 milyar dolar etmez ama değerine bakıyorsun 3 trilyon dolar. Şimdi para piyasaları böyle dönüyor. Böyle bir piyasada neden bor, toryum, fındık gibi ürünler yok sorusunun tek cevabı Türkiye'nin bu ürünlerde tekel olmasıdır. İşte biz bunu yapacağız" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37