Bursa'da 'Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali' buluşması

11 Ekim 2021 Pazartesi 13:59
Bursa'da 'Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali' buluşması

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nca "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali" buluşmaları Bursa'da yapıldı.BURSA (İGFA) - Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir başkanlığında "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" projesi kapsamında, "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali" adı altında 81 ildeki kadınlarla buluşma programları Bursa'da sürdü. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde Orhangazi Salonu'nda düzenlenen programa AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile il merkezi ve çevre ilçelerin kadın kolları üyeleri ile çok sayıda girişimci kadınlar katıldı.

Kadınların ülke nüfusunun yarısını oluşturduğunu söyleyen Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, proje kapsamında, kırsal kalkınmaya ve kadın emeğine yönelik gerçekleştirilecek buluşmalarla kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedeflediklerini söyledi.

Kadınların ekonomik hayatın içinde olmasını gerektiğini anlatan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti ile kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal hayatta yer alması için reform niteliğinde adımlar atıldığı kaydetti. "Kadın güçlü olursa, aile güçlü olursa o toplum güçlü olur" diyen Keşir, "Biz diyoruz ki kadınlarla büyük Türkiye yolunda, bu idealle çıktığımız yolda hayallerini gerçekleştiren, hayallerini hayata geçiren ve bunun için başkalarına da rol model olan kadınlarımızın sayısı artsın. Özellikle kadın kooperatiflerimizin sayısı artsın. Çünkü bunlar kadın istihdamının da arttırılmasına bir vesile oluyor. 81 ilde kadının emeğinin, alın terinin berekete dönüşmesini arzu ediyoruz. Çünkü biz büyük Türkiye'yi kadınlarla inşa edeceğimize yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

Toplantıda, Bursa'daki çeşitli kurumlardan destek alan girişimci kadınların başarı hikayeleriyle ilgili sunum yapılırken; Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kalkınma Ajanslarının Bursa'daki il müdürlükleri de girişimci kadınlara sunduğu destekleri anlattı.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37