Çakır: Ahi Evran Yılı hayırlı olsun

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2021 Ahi Evran Yılı’nın, hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Mart 2021 Cumartesi 21:03
Çakır: Ahi Evran Yılı hayırlı olsun

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2021 Ahi Evran Yılı’nın, hayırlı olması dileğinde bulundu.

MEDENİYET GÜZERGAHINDA İZ BIRAKTI

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır; "2021 yılının Ahî Evran yılı olarak kutlanmasına dair Cumhurbaşkanlığı 19 Şubat 2021 tarihli genelgesinde Anadolu’da Ahîlik teşkilatının kurucusu, esnaf ve sanatkâr zümresinin piri olarak kabul edilen Ahî Evran’ın, çok yönlü bir ilim ve fikir insanı olduğu, Ahîlik Teşkilatı ile sosyal, iktisadi ve siyasi hayatımıza yön veren, Anadolu'nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devletinin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan, tefsir, hadis, fıkıh, kelam ve tıp alanlarında derin bir ilim, tasavvuf yolunda yüksek makam sahibi bir velidir denilmektedir. Kısacası Ahî Evran bu toplumun geçtiği medeniyet güzergahında muazzam bir iz bırakarak, derin bir yaşam ahengiyle çağlar üstü bir duygu dünyasının mimarı olmuş bir Anadolu Ereni olarak hayatını tamamladığını" dile getirdi.

GÜNCELLİĞİNİ KAYBETMEYEN BİR GELENEK

Çakır; "Ahilik kurumunu dünya milletlerine en doğru şekilde anlatmak, bu kutsal emaneti nesillere aktarmak için 2021 yılı boyunca yurt genelinde ve yurtdışında etkinlikler düzenleneceğini dile getirdi. Dürüstlük ve dayanışmayı sanatla birleştirerek, İslam'ın engin ve evrensel prensiplerini, dünyaya farklı bir bakış açısıyla sunan Ahilik teşkilatının, çağları aşan mesajının, bugün bile ders çıkarılabilecek bir güzelliğin temsilcisi olmaya devam ettiğini vurguladı."

ANADOLU'DA BİRLİĞİN VE BERABERLİĞİN MAYASI OLDU

Kocaeli Milletvekili Çakır "Ahilik; kardeşlik, cömertlik, yiğitlik, fedakarlık, doğruluk, dürüstlük, kalite, üretim, ahlak, sanat, akıl ve bilimin esas alındığı bir teşkilat olarak, İslam medeniyetinin öne çıkardığı özellikleri ve güzellikleri bir çatı altında toplamış, iş ve aş temin etmenin yanında dünya ve ahiret işlerini düzenli hale getirmenin yollarını öğreten bir merkez olmayı başarabilmiştir. Bununla birlikte Anadolu'da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin mayasını oluşturabilmiştir. Ahilik teşkilatının, günümüzde yaşatılması noktasında emek veren, Ahilik anlayışıyla hareket eden esnaf kardeşlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37