Çakır: Süreç çalışan vekile doğru gidiyor

Çakır: Süreç çalışan vekile doğru gidiyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Nisan 2017 Pazartesi 16:41
 Çakır: Süreç çalışan vekile doğru gidiyor


AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır gazetemizi ziyaret ederek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Çakır’ın ziyaretinde İl Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Ayar, Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ve  yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

16 Nisan’da referandumda 'Evet' çıkması halinde sistemin daha iyi çalışacağını belirten Çakır şunları söyledi:

Kocaeli’nin her bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz referandumdan yüksek bir oyla çıkmak. Ne kadar yüksek çıkarsa çalışmalarımız daha verimli olacak.

Süreç çalışan vekile doğru gidiyor. Meclis’te şu an milletvekilliğin bir önemi yok. Meclis’e girsek de olur girmesek de olur. Kimsenin ne aradığı, ne sorduğu, ne de sana ihtiyacı var. 

Şimdi Meclis kanun yapmakla ilgili mükellefiyetini resmen bu değişiklikle alıyor. Bizim vekillerin kanun yapma yetkisi, etkisi lafta var. Anayasa metninde var ama uygulamada gramı yok. Şu ana kadar çıkan kanunların yüzde 99’u Hükümetindir. 

Şu an da bekleyen milletvekilinin bir hükmü yok. Milletvekilleri yürütmenin içinde kaybolmuş. Yüzde 99’u yürütmenin tasarısı. 
Milletvekilinin iş yapacağı sistem yeni sistemdir. Uygulanır mı, uygulanmaz mı, pratikte sıkıntı çıkarır mı bunu da görmeden bir şey söyleyemem. Ama her halükarda bundan daha iyi olduğu için uygulanma şansının da, imkanın da olduğunu varsayarak aslında vekiller için iyi bir iş yapılıyor. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti artık hiçbir şekilde kanunun tarafı olmayacak. Kanunla ilgili çalışma yapmayacak, sadece bütçe hariç. Tek bir kanun yetkisi var Hükümet’de o da bütçe. Tek bir kanun yetkisi var. Onun haricinde bir yetkisi yok. Şu an Bakan gelip oturmasın biz kanun bile görüşemeyiz ve Meclis açılmaz. Onun için sistem değişikliği şart.

İlçe Başkanı Hasan Soba ise ilçe yönetimi olarak gece ve gündüz demeden çok iyi çalıştıklarını ve Gebze’de hedefin Türkiye ve Kocaeli genelinden yüzde 9 oranında fazla oy almak olduğunu söyledi. 


Son Güncelleme: 03.04.2017 16:49
Anahtar Kelimeler:
BasketbolToplu Sonuç
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37