Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağın'a Bakanlı tanıtım

Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağın'a Bakanlı tanıtım

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Ocak 2017 Perşembe 13:28
Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağın'a Bakanlı tanıtım


Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı’nın tanıtımı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çayırova ve TOSB arasındaki ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmek amacıyla temelini attığı ve kısa süre içinde yapımını tamamladığı köprülü kavşakların tanıtımı yapıldı. Kavşaktan ilk geçişi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptı.

Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde ulaşıma nefes aldıran proje ile OSB İstanbul ve Ankara yönü gidecek ağır vasıta araçların TEM’e giriş-çıkışları kolaylaştı. Bölgedeki sanayicilerin zaman kaybı sorununu çözen kavşak, vatandaşların da evlerine zamanında gitmesini sağlıyor. Proje TEM Otoyolu üzerine yapılan ilk köprülü kavşak olma özelliğini de taşıyor.

 

2 BUÇUK MİLYONLUK KAYIP ÖNLENDİ
Gebze OSB Otoban Gişeleri’nde düzenlenen tanıtım programına, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, il, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi “Büyükşehir Belediyemizle bir araya gelerek imece usulü bir kavşak yaptık. Bu kavşağın etrafında her gün 100 bin kişi işe gidip geliyor ve üretim yapıyor. Bir kişi en az yarım saat Şekerpınar kavşağında zaman kaybediyor.

Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı’yla bu zaman kaybı giderildi. Çok yalın bir ifadeyle 100 bin kişinin sadece sabah ve akşam bir saat zaman kaybının maliyeti 2 milyon 500 lira. Bizim buraya harcadığımız parayla bu rakamı kıyaslarsak kazancımızın yanında bir değer ifade etmiyor” dedi.
 
SANAYİCİMİZİN DERDİ BİZİM DERDİMİZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında sanayici ve iş adamlarının her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu şunları dile getirdi: “Sanayicilerimize, üretim yapan kardeşlerime, işadamlarına minnettarız. Bu ülkenin bir evladı olarak yüzbinlerce insana ekmek sunuyorlar, geçimini kolaylaştırıyorlar.

Ülkemizin gelişmesi kalkınması böyle oluyor. Onlarla birlikte iş yapmak bizim için bir onur. Sanayicimizin derdi bizim derdimiz. Bu kavşaklardaki sıkıntıları biliyoruz. Bölgelerimizin başkanlarına teşekkür ediyorum. Hep birlikte el uzattılar. Karayolları projemizi onayladı ve kavşak çalışmamızı gerçekleştirdik.” 
 
KOCAELİ’NİN GELİŞİM VE DEĞİŞİMİ DEVAM EDİYOR
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise tanıtım programındaki konuşmasında şunları kaydetti: “Kocaeli’nin gelişim ve değişimi devam ediyor. Çok küçük ölçekli bir alanda çok yüksek bir nüfus yoğunluğu, ekonomik sosyal ve ticari aktiviteler yaşıyoruz. Bu kavşağımız ve bağlantılarımız sadece ticari anlamda bir rahatlamayı değil, güvenlik, erişilebilirlik ve trafik gibi çağdaş yaşamın, gelişen bütün kentlerin temel sorunlarında da çok önemli bir kazanım ve rahatlık sağlayacak. İnanıyorum ki bu ve benzeri yatımlarımız, bu anlayış birliği oldukça çok sık aralıklarla milletimizin hizmetine sunulacak.” 
 
KISA SÜREDE PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK
Şekerpınar Kavşağı’ndan OSB’ye yaklaşık bir saat süreyle geçmenin mümkün olmadığı zamanlar olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık “2013 yılında OSB başkanlarımızla buraları adım adım gezdik. Ne yapalım ki biz bu sıkıntıyı giderelim diye düşündük.

Ne yapalım ki insanlarımızı sabah ve akşam işyerlerine ve evlerine en kısa sürede ulaştıralım ve Darıca, Çayırova ve Gebze’nin trafik yükünü azaltalım. En son bu bölgeden otoyola doğrudan giriş vermenin uygun olacağına karar verdik. OSB’lerimiz taşın altına elini koydu. İşin ağırlığını da Büyükşehir Belediyemiz üstlendi. Kısa bir sürede projeyi hayata geçirdik. İstanbul’un bütün ana taşıyıcıları da bu yolun üzerinden geçiyor.” dedi.
 
ULAŞIM MASTER PLANINDA VARDI
TEM Otoyolu’nun İstanbul yönünden gelen araçların, organize sanayi bölgelerine ve Çayırova Şekerpınar Mahallesi’ne bağlantısını ve yine bu bölgelerden çıkacak araçların TEM Otoyolu İstanbul yönüne bağlantısını sağlayacak köprülü kavşak, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım master planının önemli ayaklarından birini oluşturuyor. Hazırlık aşaması üç yıl süren ve en ince detaylarına kadar planlanan projenin inşaat aşaması ise 1,5 yıldan daha kısa sürede tamamlandı.
 
ULAŞIM NEFES ALDI
Ağır vasıta ve Organize Sanayi Bölgesi’ne giriş çıkış yapan araçların yoğun olduğu ve trafik sıkışıklığına neden olan bölgeye yapılacak köprülü kavşak ile ulaşım nefes aldı. Trafik ışıklarının da kaldırıldığı çalışmayla vatandaşların daha konforlu ve güvenli bir şekilde Çayırova Şekerpınar Mahallesi’ne ve OSB’ye ulaşımı sağlanıyor.
 
3 ÜST GEÇİT, 2 ALT GEÇİT, 13 KUTU MENFEZ
6 bin 764 metre yolun yapıldığı üst geçit çalışmasında 308 bin 142 metreküp kazı, 31 bin 825 ton asfalt, 115 adet prefabrik kiriş imalatı, 14 bin 969 ton beton imalatı gerçekleştirildi. 2 bin 700 ton prefabrik kiriş imalatının yapılacağı önemli projede 2 bin 271 metre drenflex boru, bina işleri için çeşitli imalatlar, elektrik ve tesisat işleri yapılacak. Projede 3 adet üst geçit, 2 adet alt geçit, 13 adet kutu menfez imal edildi.

 
Son Güncelleme: 26.01.2017 13:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37