Çelik: Liyakatli adaylar ile her yerde seçime gireceğiz

Çelik: Liyakatli adaylar ile her yerde seçime gireceğiz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ocak 2019 Perşembe 14:13
 Çelik: Liyakatli adaylar ile her yerde seçime gireceğiz


Saadet
Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik yaptığı açıklamada her yerde seçime gireceklerini söyledi.

Saadet Partisi olarak çok ciddi çalışma içinde olduklarını belirten Çelik şunları söyledi:

Türkiye, önemli bir seçim sürecine girmiş bulunmakta. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ülkemiz adına büyük hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Saadet Partisi olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. 
Halkımızın beklentisine uygun, liyakat sahibi adaylar ile her yerde bu seçime girecek ve inşallah iyi bir netice elde edeceğiz. Adaylarımız milletten gizli iş çeviren, küçük bir mutlu zümrenin değil herkesin adayı olacaktır. Adaylarımızı açıkladığımız ilçelerde Saadet Partisine büyük bir teveccüh oluştuğunu görmekteyiz.

Saadet Partimizin, her kesimden insana hitap eden adayları, bugün herkesin kapısını çalabilmekte ve oyunu isteyebilmektedir. Çünkü bizim kadrolarımızın alnı ak, yüzü paktır. Bizim kadrolarımız hiçbir zaman; rüşvet, yolsuzluk, adam kayırma gibi ahlaki zafiyetlerle töhmet altında kalmamıştır. Kullandıkları dil ve sergiledikleri tutumla daima örnek teşkil etmişlerdir.

Açıklanan tüm adaylarımız 27 Mart Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz coşkulu toplantıda kamuoyuna tanıtılacaktır. 

TÜRKİYE YEREL YÖNETİMLERDE BİR DEĞİŞİME İHTİYAÇ DUYUYOR

Yaklaşmakta olan yerel seçimler sebebiyle bazı arkadaşların dehşete kapıldıklarını görmek güç değil. Bazılarının içerisinde bulunduğu psikolojik korku hali, çeşitli siyasi açıklamaları da beraberinde getiriyor. Bunun son örneği bir iktidar milletvekilinin yaptığı açıklamadır. 
Diyor ki sayın vekil, “Kazanamazsak tüccarlar kaybedecek, başörtülüler caddelerde yürüyemeyecek, esnaflar huzurlu olmayacak, silahlı çeteler yine şehirde peydahlanacak, esnaf yine ikinci vergiye tabi olacak.”  Bu ne tedirginlik, ne telaş? 

Adama demezler mi 16 yıldır sen Ankara da ne iş yaptın? Anayasal ve idari güvenceleri oluşturmadın mı? Yoksa ihale peşinde mi koştun? Sen bilmiyor musun milletvekilliği yan gelip yatma yeri değildir. İşini düzgün yapsaydın da milleti şimdi tehdit etmeseydin. 

Bu seçimi kaybedeceklerini görüyorlar. Evet, tüccarlar zaten kaybediyor. Her gün iflas dalgasına katılan konkordato ilan eden şirket sayısı hızla çoğalıyor. Yeni işsiz sayısı 1 milyonu bulmak üzere. AK Parti iktidarında vergi rekoru kırıldı. Parayı Lidyalılar, Verginin vergisini Akpartililer buldu. Direk veya dolaylı vergilerle yasalaşmış ve çeşitlendirilmiş hepimizi boğan bir sistem. Yani korkuttuğunuz şey bile sizin eseriniz. 
Bu bir yerel seçim, yerel meseleler ile alakalı.. Yerel yönetici seçimi yapacağız; iktidar değişikliği değil. Bakınız 1989'da ANAP yerel seçimleri kaybetti, sonucunda kıyamet kopmadı. AK Parti korku ile seçmenini elinde tutmak istiyor; fakat korkunun ecele faydası yok. Türkiye, yerel yönetimlerde bir değişime tazelenmeye ihtiyaç duyuyor. Bunu kimse görmezden gelemez.

İÇLER ACISI TABLO:  TÜRKİYE'NİN 10 YEARS CHALLENGE

Sosyal medyada yeni bir akım başladı, gençler #10yearschallenge etiketi ile 10 yıl önceki ve şimdiki fotoğraflarını koyup paylaşım yapıyorlar. Biz de bu akıma katılarak, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumu daha net ifade etmek için; Türkiye'nin #10yearschallenge'ını yaptık. 

Ortaya içler acısı bir tablo çıktı. Türkiye’nin geldiği hazin durumu anlayabilmek için 2009 Türkiye’si ile 2019 Türkiye'sinin fotoğrafını birlikte inceleyelim.

DIŞ BORÇ 2009 yılında 276 Milyar Dolar (brüt) — 2019 yılında 457 Milyar Dolar (brüt)
MERKEZİ BORÇ 2009 yılında 442 Milyar Lira — 2019 yılında 1 trilyon 67 milyar Lira
ENFLASYON 2009 yılında %11 — 2019 yılında %20 (Resmi rakamla reel enflasyon %60'ların üzerinde)
FAİZ 2009 yılında %9 (Merkez Bankası) Banka Faizi %17 — 2019 yılında %24 Banka Faizi %35-40
DOLAR KURU 2009 yılında 1.34 TL — 2019 yılında 5.33 TL
BENZİN'İN LİTRESİ 2009 yılında 3.2 Lira — 2019 yılında 6.20 lira
SOĞANIN KİLOSU 2009 yılında 1 Lira — 2019 yılında 5.5 lira
DOMATESİN KİLOSU 2009 yılında 75 Kuruş —2019 yılında 6 Lira

Görüldüğü üzere 10 yılda Türkiye birçok bakımdan daha da geriye gitmiş durumda. Temennimiz 2029 Türkiye'sinin 2019 Türkiye’sinden daha müreffeh ve yaşanılabilir olmasıdır.

Kocaeli’mizde de var olan siyasal ekonomik ve sosyal enerji, sağlıklı ve yerinde bir kullanım olmadığından; zaman, emek, insan ve en önemlisi umudun kaybına neden olmaktadır. Mutlu bir azınlığın amacına hizmet etmektedir.  

SEÇİMLER BİZLERİ KUTUPLAŞTIRMAMALI    

Bizler toplumsal birlikteliğe muhtacız. Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıran en büyük özelliği kardeşlik, birliktelik duygusu arttıkça bütün sıkıntılara göğüs gerebilmesidir. O yüzden, en tepeden, cumhurbaşkanından başlayarak vatandaşa kadar kutuplaşmadan uzak durmalıyız. 

O yüzden Sayın Cumhurbaşkanının, önceleri aralarında gerginlik olan sanatçı sayın Fazıl Say ile bir araya gelmesini takdir ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın kendisinden benzer davranışlarla örnek olmasını bekliyoruz. Zira sırada bekleyen çok kişi bulunmaktadır. Ama kendisine meşru, helal olan bir davranışı başkasına gayri meşru haram görmemesini de beklemiyoruz. 

Ortak yanlarımızı bulmaya çalışmalı, gücümüzü arttırmalıyız. Düşmanın sınırdan girmesine gerek yok. Birlikteliğimiz bozulunca zaten düşman bizi ele geçirmiş demektir. 
Saygıyla sevgiyle dolu bir yaşam ve gerginlikten uzak bir seçim dönemi geçirmemizi temenni ediyorum. Seçimlerin Türkiye’mize, Kocaeli’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Son Güncelleme: 24.01.2019 14:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37