CHP: "Balıkesir'de tarım ve hayvancılık bitirilmek isteniyor"

30 Eylül 2021 Perşembe 10:40
CHP: "Balıkesir'de tarım ve hayvancılık bitirilmek isteniyor"

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ tarafından yapılan su zamlarına karşı tepkilerini dile getirdi.BALIKESİR (İGFA) - Balıkesir'de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ tarafından yapılan su zamlarıyla alakalı basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, parti binasında gerçekleştirilen toplantıya meclis üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, Merkez İlçe Başkanı Hakan Şehirli ve parti teşkilatı katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve BASKİ’nin suya yüzde 300 zam yaptıktan sonra bu zammı yüzde 20, 25 oranında geriye çekerek büyük bir indirim yapılmış edasıyla Genel Kurula sunmalarının 'ölümü gösterip sıtmaya razı etmek' olduğu yorumunu yapan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, "Bugün bu tarife değişikliği uygulanmadan önce rakamlar baz alındığında geldiğimiz nokta itibariyle ekstradan vatandaşlarımızın faturalarına yüzde 10 zam ilave edilmiştir. Balıkesir’de yaşayan her vatandaşımızın faturalarına bu tartışmalar yaşanırken yüzde 10 zam yapılmış oldu. Gizli bir zam ama Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bu fiyat artışlarını zam olarak nitelendirmiyor, tarifeler de fiyatlarda ayarlama olarak nitelendiriyor. Klasik AK Parti zihniyeti yorumu bu" diye konuştu.

Başkan Sarı, su zamlarından mağdur olan var ı diye sorulduğun Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın el kaldırdığını söyleyerek, “Başkanımız merak etmesin onun hakkını da savunacağız. Kendisinin de mağduriyetini çözecek bir karar alınması için mücadelemiz sürecek” dedi. Bu süreçte de 3.66 olan bu rakam 10,98’e çıkmıştı. Şimdi 5,88’e geri çekildi. Yani bu 3,5 liradan 11 liraya geldi sonra 6 liraya çekilerek büyük bir indirim yapılmış edasıyla kamuoyuyla da paylaşıldı. Açık ve net bir şekilde zam yapılmıştır, zamdan indirim yapılarak bir takdir bekliyorsa belediye başkanımız büyük bir yanılgı içerisindedir” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37