DEVA Partisi: "Esnaf pandemide yalnız bırakıldı"

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan’ı ziyaret etti. Pandemi sürecinde esnafın yalnız bırakıldığını öne sürüldü.

24 Şubat 2021 Çarşamba 14:08
DEVA Partisi: "Esnaf pandemide yalnız bırakıldı"

BATMAN (İGFA) - Batman'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nı ziyaret eden Melik Müjdeci başkanlığındaki DEVA Partisi İl Yönetimi, pandemi sürecinde hükümetin esnafın yalnız bırakıldığını öne sürdü.

Batman'da ekonominin temelini oluşturan esnaf ve sanatkarların son yılların en kötü dönemini geçirdiğini ifade eden İl Başkanı Melik müjdeci, esnafın durumunun kötüleşmesi, tüm şehrin ekonomik durumunu da daha karanlık bir tabloya dönüştürdüğünü söyledi. "Türkiye’de işsizlik oranı en yüksek şehirler arasında yer alan Batman’da esnafın desteklenmesi ve güçlendirilmesi özellikle istihdamı artırmak için en önemli kozlarımız arasındadır" diyen Başkan Müjdeci, "Son yıllarda şehrimizde dükkan kiraları hızla artıyor. Esnaf tamamen yalnız bırakıldı. Esnafın kredi sicili büyük oranda bozuldu. Kredi sicil affı konusunda mutlaka bir adım atılmalıdır. Esnafımız hemen hemen her köşe başında açılan zincir marketler karşısında hiçbir varlık gösteremiyor. Esnafa rekabet şansı vermeyen zincir marketlerin haftada bir gün kapalı olması ve bazı stratejik ürünleri satmaması için düzenlemelere ihtiyaç var” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37