Erdoğan, Akşener ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi

06 Ekim 2021 Çarşamba 12:35
Erdoğan, Akşener ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Diğer partilerin anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz." dedi. Erdoğan, konuşmasında Akşener ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Yaklaşık 2,5 aylık aranın ardından mecliste yeni yasama yılı ile ilgili ilk grup toplantısını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı ve ülkenin en büyük partisinin genel başkaın sıfatı ile bulunmam bile yeni yönetim sisteminin başarısının ifadesidir" dedi. 

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile elde ettiği avantajların ne kadar kritik öneme sahip olduğunun, salgın döneminde hep birlikte yaşandığını ve görüldüğünü vurgulayarak muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın başka hiçbir yerinde böyle bir muhalefet anlayışını göremezsiniz" dedi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'in açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan, "HDP, Millet İttifakındaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir" dedi.

"HER KARIŞ TOPRAĞA AŞKLA BAĞLIYIZ"

"Nerede bir alt yapı ve üst yapı varsa o yatırımı biz yaptık, biz yapıyoruz" diyen Erdoğan, "Ankara, İstanbul büyükşehirlerini kazandırdınız da asfaltlarını yenileyemiyorsunuz. Suları neden akar hale getiremiyorsunuz? Nükleer santralinden 1915 Çanakkale Köprüsüne, elektrikli otomobilden insansız hava araçlarına kadar tüm herşeyin altında bizim imzamız var, bizim imzamız olacak. Biz bu ülkenin her karış toprağına aşkla bağlıyız. Türkiye'nin geçmiş 20 yılına nasıl damga vurmuş, bundan sonra da AK Parti'nin eser ve hizmet bayrağını zirvede tutmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"YASAMA YILI BİTMEDEN BU İŞİ NETİCEYE VARDIRABİLİRİZ"

"Diğer partilerin anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz" diyen Erdoğan, "Şayet diğer partilerin anayasa teklifleri ile kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz. Tabii bunun için öncelikle diğer partilerin anayasa tekliflerini kamuoyuna açıklamaları gerekiyor. Uzlaşma sağlanamaması durumunda ise siyasi partiler olarak zaten yaklaşmakta olan 2023 seçimlerinde hep birlikte milletin terazisine çıkarız. Milletimizin sandıktaki kararı da başımız gözümüz üstünedir. Hiç şüphesiz burada temel belirleyici, ülkemizin yönetim sistemi ile ilgili farklı görüşlerin nasıl bir araya getirilebileceğidir" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELİLERİ TERÖR KILIKLILARA BIRAKAMAYIZ"

Üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma sorunlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, yurtlarla ilgili videolu sunum yaptı. Erdoğan, bu yıl ortaya çıkan karmaşanın sebebine de değinerek, açıkta kalan öğrencilere yönelik de çözüm arayışının sürdüğünü söyledi. Biz üniversitelileri terör kılıklılara bırakamayız.

Toplantı sonunda Afyonkarahisar'ın mermer başkenti olan İscehisar ilçesinde Demokrat Parti'den Belediye Başkanı seçilen Ahmet Şahin'e AK Parti rozeti Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=q5HHuZeBPTs

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37