Gebze'ye sağlık yatırımları

Gebze'ye sağlık yatırımları

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ağustos 2018 Çarşamba 14:14
 Gebze'ye sağlık yatırımları
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Gebze Eskihisar'da düzenlediği basın toplantısında Gebze bölgesindeki gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantıya AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık katıldı. 

Gündeme dair konuları görüşmek ve bölgeye yapılacak olan yatırımları konuşmak üzere buradayım diyen Eryarsoy şunları söyledi:

Öncelikle sözlerime başlamadan ömce geçtiğimiz günlerde Yüksekova'da bölücü terör örgütü tarafından daha önce yola tuzaklanmış olan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan personelimizin eşine ve çocuğuna başsağlığı diliyorum. Ağzı süt kokan masum sabilerin kanı yerde kalmayacaktır. Bu alçaklardan devletimiz bunun hesabını soracaktır. 

Geçtiğimiz hafta sonunda yapılan olağan kongremizde Kocaeli teşkilatları, 'Selam olsun yiğit doğuran analara, Kocaeli'den selam getirdik Başkan Erdoğan'a' diyerek, Ankara'ya damga vurdu.  

18 Ağustos'da genel merkezimizin 6. olağan kongresini yapacağız. Kocaeli her zaman olduğu gibi Ankara'da farkını gösterecektir. 

Ülkemiz büyüdükçe üzerine oynanan oyunlar da artmaktadır. ABD'de yayımlanan Newsweek Dergisi Türkiye'de yeni bir darbe çağrısı yaptı. Türkiye'nin üzerine çok büyük oyunlar oynanıyor. Bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Hiç endişe etmeyin biz bu savaştan galip çıkacağız. 

Biz 16 yıldır büyük Türkiyeyi, güçlü Türkiye'yi, kendisiyle birlikte tüm dostlarının, dindaşlarının, tüm mazlumların ve mağdurların umut kapısı, güven kaynağı bir ülkeyi inşa etmenin gayreti içindeyiz. 

100 GÜNDE 400 PROJE

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği 400 projeyi içeren eylem planını açıkladı. İlk 100 günün içinde tamamlanacak proje sayısı 1000'in üzerindedir. İlk 100 gün içinde yaklaşık 46 milyarlık bütçeyle hayata geçirilecek 400 proje adeta yeni dönemin ateşleyici gücü olacaktır. 100 günlük eylem planımız ülkemize ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. 

13 BELEDİYEYİ TEKRAR ALMAK İSTİYORUZ


Önümüzdeki Mart ayında yerel seçimler var. Genel Merkez olağan kongresini yaptıktan sonra artık yerel seçimlere odaklanmamız, bütün teşkilatlarımızla birlikte bir bütün olarak, yerel seçimler için durmadan, yorulmadan çalışmamız gerekiyor. 
Şu an hepinizin bildiği gibi 13 belediyenin 13'ü de AK Parti'de. Bizim hedefimiz tekrar bu 13 belediyenin 13'ünü de almak. 

DARBECİLER BEDELİNİ ÖDEYECEK

Donanma davası dün teşkilatımızla birlikte Kandıra cezaevinde duruşması devam eden Donanma Komutanlığı'nda FETÖ terör örgütü mensuplarının yargılandığı davaya katıldık. Her ne kadar yalanlara sığınsalar, kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeye çalışsalar da bu hainler mahkemelerde en ağır bedeli ödeyeceklerdir. Bugün darbeye kalkışanların, hainlik yapanların bir daha cesaret edememeleri lazımdır. 

GEBZE'YE SAĞLIK YATIRIMLARI

Gebze bölgemizde devam eden ve bitirilen projelerle ilgili bilgi paylaşmak istiyorum. Büyükşehir Belediyemizin 2004-2018 yılları arasında 4 ilçemize toplam 294 adet projemiz tamamlanmış, bu projelerimizin maliyeti 1.4 milyar TL. Yine bu bölgemizde devam eden 21 adet projemiz mevcut. Bunların proje toplam bedeli de 2 milyar 67 milyon TL. Bunun en önemli ayağını da Darıca-Gebze metrosu oluşturuyor. Gebze metrosunun uzunluğu 15.6 km olacak.

Bugün ilk defa benden duyacağınız projelerle devam etmek istiyorum. Gebze bölgemizde yapılacakk olan sağlık yatırımları. Gebze Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Gebze Diş ve Aile Sağlığı Merkezi, Yenikent Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu. 

Bu saydığım sağlık yatırımları Gebze Mutlukent bölgesinde 34 dönümlük tek bir arsada yapılacak olup, lokasyon itibarıyla aynı zamanda Çayırova ilçemize de hizmet verecektir. 

Tüm bu tesislerimizin yakında projesi yapılacak, ihalelerin bitmesi takiben Sağlık Bakanlığı tarafından inşaat ihalesine çıkarılacaktır. 

Yine Yavuz Selim Şehit Mehmet Kartal Aile Sağlığı Merkezi'nin proje ihalesi yapılmış olup, Sağlık Bakanlığı tarafından inşaat ihalesine çıkarılacaktır. 

Çayırova 200 yataklı Devlet Hastanesi'nin avam projeleri tamamlanmış, uygulama projesinin tamamlanmasına müteakip, Sağlık Bakanlığı tarafından inşaat ihalesine çıkarılacaktır. 

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bayramoğlu Fevzi Çakmak Aile Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi proje ihalesine çıkılmış olup, bitmesine müteakiben Sağlık Bakanlığı tarafından inşaat ihalesine çıkarılacak. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından sıfır atık su projesiyle Kocaeli'yi atık sulardan kaynaklanan kirliliklerden arındıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından Darıca Eskihisar Sahil Kanalizasyon Kollektör Hattı projesi tamamlandı. Ülkemizde bir ilk gerçekleştirilerek atık suların oranı Kocaeli'de yüzde yüze çıkarıldı. Şu an Kocaeli körfezine bir damla atık su karışmamaktadır.  


Son Güncelleme: 08.08.2018 14:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37