Hürriyet:Bu anayasa kadınlara cezaevi olacak

Hürriyet:Bu anayasa kadınlara cezaevi olacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Mart 2017 Cumartesi 12:23
Hürriyet:Bu anayasa kadınlara cezaevi olacak



İHAF ve TBB tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Hakları Sempozyumunda konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, "Bu anayasa kadınlar için cezaevi inşası olacak" dedi. 

İnsan Hakları Avrasya Forumu ve Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Hakları Sempozyumu önceki gün Ankara Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlendi. Sempozyuma TBMM Başkanlık Divan Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İHAF Genel Sekreteri Abdullah Buksur ve TTBB yetkilileri katıldı. Sempozyumda konuşan Milletvekili Hürriyet, yeni Anayasanın kadınlar için büyük bir cezaevi yaratacağını belirterek, “Kadının K’sinin dahi geçmediği, kadınların iradesinin yok sayıldığı bir anayasa getirmeye çalışıyorlar” dedi. 

KADIN HAKLARI BU ANAYASA İLE TEHLİKE ALTINDA
Sempozyumda konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Anayasanın Cumhuriyet rejimini ve cumhuriyetin tüm kazanımlarını yıkacağını belirterek, "İçerisinde, ülkemizin gerçek sorunlarının çözümüne ilişkin somut hiçbir şey barındırmayan, kadın hakları, çocuk hakları, eşitlik, özgürlük, adalet, barış, laiklik ve demokrasi, basın özgürlüğünü kısıtlayacak hatta yok edebilecek, kaderimizin tek bir kişinin iradesine bırakıldığı bir sistem getirilmek isteniyor. Bugüne kadar kazandığımız haklarımızın elimizden alınması tehlikesi ile karşı karşıyayız. 

Zaten parlamentoda zor bela yer bulan kadınlar, parlamenter sistem ortadan kalktığında, başkanlık sistemi içinde neredeyse o Mecliste hiç temsil edilemeyecekler. Kadınlar için bütçe, eğitim hakkı, siyaset hakkı, bütün bunlar cumhurbaşkanı her kimse onun anlayışına göre belirlenecek” dedi. 

KADININ K'SI BİLE YOK!
Açıklamalarına devam eden Kocaeli Milletvekili Hürriyet, "İktidarın yeni dönem Türkiye’sinde eskisini de aratacak nitelikte çalışma hakkımızın gasp edilmesine, tek meslek olarak anneliğin dayatılmasına, eğitim hakkımızın kısıtlanmasına, kadınların kamusal alandan dışlanmasına, evlere hapsedilmesine, yaşam alanlarımızın daraltılmasına, evden Meclise kadar her alanda şiddetin meşrulaştırılmasına, çocuk istismarının olağanlaştırılmasına zemin hazırlayacak bir dönem ön görülüyor. Yani kadınlar için bir büyük cezaevi inşası olacak bir sistem. Kadının K’sinin dahi geçmediği, kadınların iradesinin yok sayıldığı bir anayasa getirmeye çalışıyorlar" diye konuştu. 
Kadınların bu anayasaya hayır diyeceğine inancının tam olduğunu da sözlerine ekleyen Hürriyet, "Hak ettiğimiz gibi yaşayabileceğimiz bir Türkiye umudu barındırmayan ve toplumun geniş kesimlerinin mutabakatının olmadığı bu anayasa teklifine kadınların büyük çoğunluğu yüksek sesle hayır diyecektir" açıklamasında bulundu. 


Son Güncelleme: 11.03.2017 12:31
Anahtar Kelimeler:
YangınDepoHurdaTesis
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37