Karabacak kardeşlik için evet diyen aktivistlerle yürüdü

Karabacak kardeşlik için evet diyen aktivistlerle yürüdü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Mart 2017 Perşembe 14:47
Karabacak kardeşlik için evet diyen aktivistlerle yürüdü


Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Kardeşlik İçin Evet Yürüyüşü" sloganı ile yürüyen aktivist grupla gece saatlerinde Darıca'da buluştu.

Grup ile birlikte yürüyüş yapan Karabacak, grubu gece Darıca'da bulunan bir otelde misafir etti.Aktivistler 1071 kilometrelik yürüyüşün başlangıcını 22 Şubatta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünden yapmıştı. Kardeşlik için evet sloganı ile yürüyen grup sabah saatlerinde Osmangazi Köprüsünü yürüyerek geçerek Kocaeli'nin Darıca ilçesinde mola verdi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca'da aktivistlerle bir araya gelerek bir süre sohbet ederken, Darıca'da çadırda konaklayacak olan aktivistleri gece rahatça dinlenebilmeleri için kentte bulunan bir otelde misafir etti. Otele kadar yaklaşık 600 metrelik yolu Başkan Karabacak ve aktivistler ellerinde Türk Bayrağı ile yürüdüler.

"BU KUTLU YÜRÜYÜŞ KENDİLERİNE BAŞARILAR DİLİYORUM"
Yürüyüş sonrası açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "15 Temmuz'da Fetöcü Terör Örgütünün ülkemizde meydana getirdiği kalkışma hareketi sırasında gazi olan arkadaşlarımız Ankara'dan bu kutlu yürüyüşü başlatıp İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Pazar günü Şehit yakınları ve gazilerle buluşacaklar. 

16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet seçiminde evet kampanyamıza destek vermiş olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Halkımızın milletimizin dikkatini çekebilme adına böyle fedakarca bir yürüyüşü Ankara İstanbul ve İstanbul Ankara yürüyüşü ile birleştirecekler. Bu kutlu yürüyüş kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Başkan Karabacak, "Gerçekten zor bir yürüyüş. Hiçbir araca binmeden günlük ortalama 35 kilometre yürüyerek Ankara İstanbul arasını gidip gelmek önemli. Şanlı Türk Bayrağımızı üzerlerinden hiç eksik etmeden 15 Temmuz'un unutulmamasını kamuoyuna deklare edilmesi adına kendilerini kutluyorum. Bugün Darıca'da biz kendilerini misafir etmek istedik. Onlarda bizleri kırmadılar. Konakladıkları noktadan buraya kadar hep beraber yine yürüyerek geldik" diyerek düşüncelerini aktardı.

"DİL SUSSUN AYAKLAR KONUŞSUN DEDİK"
Kardeşlik için evet sloganıyla yürüyüş yapan grup adına konuşan Salim Gören ise "Bugün Osmangazi Köprüsünü yürüyerek geçen ilk aktivistler olarak yola çıktık çıkalı hep kardeşliği, kardeşliğin her şeyin üzerinde olduğunu vurguladık. Sonrasında da dil sussun ayaklar konuşsun dedik. Ayaklarımız 21 gündür konuşuyor. O konuşmanın sonunda da bugün Darıca'dayız" ifadelerini kullandı.

"BU YÜRÜYÜŞE EŞLİK EDEN İLK BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLDULAR"
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın konaklama davetine icabet ettiklerini söyleyen Gören, "Normalde biz kampçıyız. Darıca'da da sayın başkanımız biz kamp yapmaya hazırlanırken sağ olsun bizleri ziyaret ettiler. Şuana kadar geldiğimiz 600 kilometrelik yürüyüşün 600 metresini temsili olarak başkanımızla yürüdük. Seçilmiş bir belediye başkanı olarak bu yürüyüşe eşlik eden ilk belediye başkanımız oldular. Seçilmiş bir belediye başkanının bu yürüyüşe dahil olması bu yürüyüşe ayrı bir anlam kattı" diyerek Başkan Karabacak’a teşekkür etti.

"Kardeşlik için evet yürüyüşü" sloganıyla yürüyerek Darıca'ya ulaşan grup gece Darıca’da konakladıktan sonra İstanbul'da bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne doğru yürümeye devam ettiler. 


Son Güncelleme: 16.03.2017 14:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37