Kefenleriyle darbeye karşı yürüdüler

36 sivil toplum kuruluşu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Temmuz 2016 Salı 22:34
Kefenleriyle darbeye karşı yürüdüler
İzmit'de, 36 sivil toplum kuruluşu darbe teşebbüsüne karşı yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle yürüyen yaklaşık 5 bin kişi, sloganlar atarak darbeye tepki gösterdi. Bazı gençler ise kefen görünümlü beyaz kıyafetlerle yürüdü.

36 sivil toplum kuruluşu, İzmit Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelerek darbe teşebbüsüne tepki gösterdi. Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yaklaşık 5 bin kişi, "Darbeye Hayır", "Kefenimizi giyip geldik", "Darbecilere idam" ve "Milli irade engellenemez" yazılı dövizler taşıdı. Kefen görünümlü beyaz kıyafetler giyen bir grup genç kortejin en önüne geçerek "Gençlik darbeye dur diyor" yazılı pankart taşıdı. 

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da yapılan korteje katılarak pankartın taşınmasına yardım etti. 5 bin kişi Perşembe Pazarı Alanı'ndaki demokrasi nöbetine destek olmaya giderken, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Basın açıklamasını, 36 sivil toplum kuruluşu adına Genç Kocaelililer Derneği Başkanı Sedat Köse okudu.

Darbe teşebbüsünde bulunanların en ağır şekilde bedel ödemesi gerektiğini ifade eden Köse, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve beraberliğini tehdit edenler, FETÖ Terör Örgütü'nün ve dış güçlerin gölgesinde aziz vatanımızı bölme amaçlı darbe girişiminde bulunanlar yüce Türk adaleti karşısında hak ettikleri en ağır bedelleri ödemelidirler. Türkiye'mizde son dönemde yaşanan milletin iradesini yok sayma hareketleri kabul edilemez.

Halkın ve siyasetin topyekün darbeye karşı geldiği bir manzara da geleceğimiz için çok büyük bir kazanımdır. Devlet yönetimine halkın katılımı demokrasinin temelidir. Bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk milletinin güçlü iradesi karşısında her daim bertaraf olacaktır. Türkiye bu süreçte tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diye haykırmıştır. Halkımız, ulvi duruşuyla milli iradeye olan bağlılığını tüm dünyaya örnek olacak şekilde göstermiştir.

Bizler, vatanımızın milletimizin savunuculuğunu, demokrasiye sahip çıkma noktasında geçmişte ve bugün olduğu gibi her zaman milletimizin ve devletimizin yanındayız. Bu bağlamda tüm Kocaeli halkının evlerini ve işyerlerini şanlı Türk bayrağıyla donatmaya çağırıyoruz" dedi. 
Son Güncelleme: 20.07.2016 01:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37