banner55

Kılıçdaroğlu, gazilerle buluştu

22 Eylül 2021 Çarşamba 12:17
Kılıçdaroğlu, gazilerle buluştu

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Çankaya'da şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Kılıçdaroğlu tesise girerken ona tekerlekli sandalyesindeki bir gazi eşlik etti. .

21 MADDEDE MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Tunceli Çemişgezek’de 1997 yılında yaralanan gazi Mehmet Çelik, Kılıçdaroğlu önderliğinde Şehit Aileleri ve Gaziler Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu belirterek, şehit aileleri ve gazilerin 21 maddelik taleplerini CHP’ye sunduklarını ve TBMM açıldığında bu taleplerin yerine getirilmesi için Meclis gündemine geleceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programda yaptığı konuşmada, söylenecek çok fazla söz olduğunu belirterek, "Yeri geliyor şehit ve gazilerimizi yere göğe sığdıramıyoruz. Uygulamaya gelince tam tersi bir tabloyla karşılaşıyoruz. Gazi olmak, şehit olmak sıradan olay değil. İnsanlar bedel ödüyorlar, vatanları ve bayrakları için. Onlar bedel öderken bizler evimizde rahat uyuyabiliyoruz. Dolayısıyla gazi ve şehit yakınlarımız için siyaset kurumu üstüne düşen görevi yapmamıştır. Bir kaplama diş için 2 sene sonra kaplama dişini yaptıracağız diye bir anlayış egemense, biz o zaman gazilerimize saygı duymuyoruz demektir" diye konuştu.

İNGİLTERE’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu konuşmasında, "İngiltere’de bir gazi mağazaya gittiğinde anons edilir ‘falan gazi mağazamızı onurlandırmıştır’ diye. Onlar böyle yaparken biz ne yapıyoruz. Sağolsun Mansur başkanımız da bir uygulama başlattı. Kartı okutan gazimize ‘Vatan size minnettardır ’ diyor… Bunun seslendirilmesi ve gereğinin yapılması lazım. Yapılmadığı takdirde söylenen sözler havada kalıyor. Kore, Kıbrıs, terör, 15 Temmuz gazimiz var. Her birisi ayrı statüye tabi. Ne için? Gazi gazidir, şehit şehittir. Hepinizin huzurunda önce TBMM Başkanı Sayın Şentop’a açık çağrıda bulunuyorum. Sonra siyasi parti genel başkanlarına açık çağrıda bulunuyorum. Şehit yakınları ve gaziler konusunda var olan farklılıkları gidermek konusunda çalışma yapalım. Siz teklif verin destekleyelim. Biz çalışma yaptık, sunduk görüşülmüyor. Muhalefet verdi diye görüşülmüyor olabilir. Siz verin, biz destek verelim. Önemli olan sorunu büyütmek değil, çözmektir" dedi.

Öte yandan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın da 9 Eylül’ün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik ve gazilik unvanın verildiğini hatırlattı. Taşkın, “Ben sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak vurgulamak istiyorum. Bu alanda adil bir politika uygulanması bizim için son derece önemli… Yakın zamanlarda hemen hemen bütün CHP’li belediyelerimizde benzer şehit aileleri ve gaziler koordinasyon merkezi kurulması sürecini başlattık. Ankara ve İstanbul’da kurduk, yakında İzmir’de de kurulacak” dedi.

Program sırasında Kılıçdaroğlu’na gaziler kalpak ve kalem hediye etti.

 

Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması #Ankara https://t.co/ATsTouuhbv— CHP ???????? (@herkesicinCHP) September 22, 2021

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37