banner55

Kocaeli DEVA’dan Kurumlar Vergisi uyarısı

AK Parti'nin 2021 yılı kurumlar vergisini 5 puan artırarak yüzde 25’e çıkarmayı plânlaması hakkında konuşan DEVA Partisi Kocaeli İl Teşkilatı Ekonomi ve Finan Politikaları Başkanı Çağlayan Ateş; “Bu, ülkeyi toptan iflasa sürükler” dedi.

04 Nisan 2021 Pazar 09:05
Kocaeli DEVA’dan Kurumlar Vergisi uyarısı

KOCAELİ (İGFA)- Genel Başkanlığı’nı Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanlığı hazırlanmakta olan yeni kurumlar vergisi yasa tasarısı ile ilgili olarak uyarıda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Kocaeli İl Teşkilatı Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı Çağlayan Ateş “Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan son kanun teklifi kapsamında hâlihazırda yüzde 20 olan Kurumlar Vergisi'nin 2021 yılında yüzde 25 ve 2022'de de yüzde 23 olması teklif ediliyor. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kocaeli il Teşkilatı olarak hükümetin kurumlar vergisini arttırmaya dönük bu girişimine kesinlikle karşı çıkıyoruz" dedi.

“DEV FİRMALAR İFLASA SÜRÜKLENİR”

Pandemi süreci ve ekonomik kriz sebebi ile 2019-2020 yıllarında 140 büyük ölçekli firmanın 30 milyar liraya yakın yapılandırma yaptığını söyleyen Ateş; "Hal böyle iken ve borç yapılandırması içinde yüzen bu firmalar varken ve firmaların borçluluğu geçmiş yıllara göre 2 veya 3 kat artmışken, kurumlar vergisinin 2021 yılı için yüzde 25'e çıkarılmasının teklif edilmesi akla ve izana sığmaz. Bir başka husus ise Türkiye Cumhuriyeti’nde tüm işletmelerin yüzde 99’unun KOBI ölçeğinde olmasıdır. Küçük ve orta boy işletmeler olarak adlandırılan bu işletmeler istihdamın yüzde 75’ini oluşturmaktadır. Oysa üretim maliyetleri döviz kuru sebebi ile artan, SGK ve diğer ithal vergiler altında ezilen bu firmalar kazanamadıkları hangi kârları ile vergi ödeyeceklerdir? Ayrıca Türkiye’nin 500 Sanayi Kuruluşu'nun toplam borcu 50 milyar dolardır. Bu borç rakamı toplam kredilerinin yüzde 70'inden fazladır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliVergiPandemiDEVA
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37