Kocaeli EMEP'ten Bakan Yanık'a istifa çağrısı

EMEP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Başaran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a istifa çağrısında bulundu.

27 Nisan 2021 Salı 13:21
Kocaeli EMEP'ten Bakan Yanık'a istifa çağrısı

KOCAELİ (İGFA)- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesi ile birleştirilen ve daha önce de pek çok kez isim değişikliğine gidilen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ile “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı” olarak ikiye ayrılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na atanan Derya Yanık'a tepkiler sürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın 23 Nisan'da koltuğuna oturttuğu çocuğa Ramazan dolayısıyla çikolata ikram edilmediğini belirtmesi ve koruma altında olduğunu ifşa etmesini eleştiren Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Yöneticisi Reyhan Başaran, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı derhal görevinden istifa etmelidir" dedi.

AK PARTİ PROPAGANDASI

Derya Yanık'ın ilk icraatına değinen Başaran, "İlk icraat olarak, ülkede AK Parti yönetimi süresince çocuk işçiliğinin arttığı, vakıf ve yurtlarında istismara uğradığı gerçeğiyle birlikte 23 Nisan'da koltuğuna oturttuğu çocuğun koruma altında olduğunu söylemesi çikolata ikramı üzerinden inanç siyaseti yapması, AK Parti'nin, sorumlu olduğu bakanlığı tam olarak kendi siyasi şovunu yapacak bir bakana teslim ettiğini göstermiştir" dedi. Atama bakanlarının AKP propagandası dışında hiçbir yeterlilik ve misyon taşımadıklarını öne süren Başaran, "Bu göreve gelenler koltuklarını sadece AK Parti'nin siyasi malzemelerini kullanmak tek adam yönetimini güçlendirmek dışında hizmet üretmediklerini göstermiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı derhal görevinden istifa etmelidir" çağrısında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
İstifaçağrıBAKANEMEP
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37