banner55

Korkmaz:Bunlar dinlerarası diyalogun ürünleri

Korkmaz:Bunlar dinlerarası diyalogun ürünleri

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Mart 2017 Pazartesi 16:10
Korkmaz:Bunlar dinlerarası diyalogun ürünleri


Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz; "Önceki gün İstanbul’da gerçekleşen rezalet dahi demeye dilimin varmadığı Peygamber Efendimize methüsena niteliğinde olan Salavat-ı Şerif’in gayri ahlaki bir organizasyonda transparan kıyafetlerin sergilendiği bir cemiyette okunmasını ve bu programın düzenlenmesini, bu programın kıyısından, köşesinden, destek ve göz yumanları şiddetle kınıyorum. Geldiğimiz noktada artık değerlerimiz değil, inançlarımız dahi ayaklar altına alınmıştır" dedi.

Yapılan bu çalışmaların sadece ve sadece halkı yozlaştırma amacı güttüğünü ifade eden Korkmaz, bunların bilinçli yapılan çalışmalar olduğunu söyleyere, esas amacın İslam dinini yozlaştırmak ve basitleştirmek olduğunu ifade etti.

KINAMA DEĞİL YAPTIRIM BEKLİYORUZ
Halkın bunları hatırlaması gerektiğini ifade eden başkan Korkmaz, "Yapılan çalışmalar medeniyetler arası diyalog çalışmalarının bir ürünüdür. Bundan yıllar önce sinsi bir şekilde başlanılan merkezi vaaz, merkezi ezan ve merkezi hutbe ile çalışılan aşamalar, şimdiler de özel teşebbüslerle yapılan organizasyonlarla İslam dininin evrensel değerleri ile alay etmelere, küçük düşürmelere kadar gidiyor. 

Zamanında tepki gösteren ancak sesini yükseltemeyen halk zaman içerisinde merkezi ezana, hutbeye ve vaaza alıştık. Şimdiler de aynı senaryoyu dini değerlerimiz üzerinden yapıyorlar. Bundan birkaç sene önce yine bir moda defilesinde Kur’an harflerinden oluşan transparan giysiler sergilenmişti. 

Şimdi ise transparan kıyafetlerin sergilendiği defileye fon müziği olarak Salavat-ı Şerif seslendiriliyor ve biz halk olarak sadece kınıyoruz. Artık bu anlamda yapılan saldırılara Hükümet ve yerel yönetimler nezdinde kınama değil yaptırım uygulanmasını bekliyoruz" dedi.

 
Son Güncelleme: 27.03.2017 16:17
Anahtar Kelimeler:
KazaUzunköprüEralp Akman
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37