Merkez Bankası kararına siyasetçiler tepkili! (Özel Haber)

14 Ekim 2021 Perşembe 10:43
Merkez Bankası kararına siyasetçiler tepkili! (Özel Haber)

Merkez Bankası'nda 2 başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurulu üyesi Abdullah Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak görevlerinden alınması sonrasında siyasetçiler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla düzeni ve yönetimi eleştirdi.BURSA (İGFA) - Merkez Bankası ile ilgili yeni atamalar sonrasında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bağımsız olması gereken bir kurum, tek bir kişinin elinde oyuncak oldu" yorumunda bulunurken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce "Yazık bu memlekete" notuyla paylaşımda bulundu.

DEVA: "GETİR GÖTÜRE GEREK YOK!"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, daha önce konuyla ilgili önerisini tekrarladığı paylaşımında "Sayın Erdoğan, getir götürle uğraşmayın. Varlık Fonu'nda yaptığınız gibi Merkez Bankası Başkanlığı'na da kendinizi atayın. Gece yarısı kararlarıyla ülkeye zarar vermeye son verin" dedi.
Twitter paylaşımlarında DEVA'nın Dijital Dönüşüm ve Teknolojileri Politikaları Başkanı Burak Dalgın, "Bu millet gece yarıları ne kadar fakirleştiğini izlemeye mahkum değil. İşleyen kurumlar ve ehli kadrolarla bu tedirgin gecelere son vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

İYİ: "SIRADAKİ GELSİN!"

İYİ Parti resmi sosyal medya hesabından, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'nin tweet'ini yanıtlayarak "Sıradaki kim biliyorsunuz değil mi Sayın Başkan?" diyerek Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu etiketleyerek el sallama emojisi gönderdi.

MEMLEKET: "BİLENE, ANLAYANA AŞK OLSUN"

Söz konusu görevden alma ve görevlendirme kararının Resmi Gazete'de yayımlandığı saatlerde bir televizyon programında olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zaytung espirisi yaptığı haberin program sonrasında gerçeğe dönüştüğünü ifade ederek, "Merkez Bankası'ndan üç isim görevden alınmış. Faizi düşürdükleri için mi alındı? Faizi yükseltmek istedikleri için mi alındı? Bilene, anlayana aşk olsun. 1 dolar 9,16 TL. Yazık bu memlekete!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37