Öğüt:TBMM devredışı, yetkiler bir kişi de bu mu milli irade?

Öğüt:TBMM devredışı, yetkiler bir kişi de bu mu milli irade?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Nisan 2017 Pazartesi 10:43
Öğüt:TBMM devredışı, yetkiler bir kişi de bu mu milli irade?


CHP Ardahan 22.23.24 dönem milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli bölgesinde referandum ile ilgili  çalışmalarını sürdürüyor. İl ve ilçe örgütlerinin bilgisi ve koordinasyonu ile ilçelerde vatandaşlarla buluşan ve özellikle derneklerde 18 maddelik anayasa değişikliğini anlatıyor.

Dün gece yine iki ayrı dernekte vatandaşlarla buluşan Ensar Öğüt'e, CHP il yöneticisi Hikmet Koçoğlu, Avukat Recep Dursun ile yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Öğüt önce Çayırova Serhat İlleri Derneği'ni ardından da Gebze Akkiraz Derneği’nde vatandaşlarla biraraya geldi.

Çayırova CHP ilçe Başkanı Selahattin Kaya ve meclis üyeleri ile Serhat İlleri Derneği’ni ziyaret eden Öğüt, vatandaşlara referandum konusu olan 18 madddeyi tek tek anlatırken, bu oylamanın bir parti oylaması olmadığını, bir seçim olmadığını, bu yüzden siyasi partisi ne olursa olsun her vatandaşın ülke geleceği açısından bu maddeleri ve sonuçlarını iyi anlaması gerektiğini vurguladı. Öğüt, vatandaşlardan demokrasi, hukuk ve ülkenin birliği için hayır demelerini istedi.

Çayırova ziyaretinden sonra Gebze Çıldır Akkiraz Köyü derneğinde Avukat Recep Dursun’un ardından vatandaşlara seslenen Ensar Öğüt, “Milli irade diyorsak, milli iradenin en büyük temsilcisi TBMM’ye sahip çıkacağız. Oysa TBMM tamamen işlevsiz hale getiriliyor. Ne Cumhurbaşkanı ne de bakanlar meclise hesap vermiyor. Bakanlar meclise bile gelmiyor. Yemin yok, denetim yok. Yargılama imkansız hale getiliyor.  

Sözlü soru önergesi ve bir denetim mekanızması olan gensoru ortadan kaldırılıyor. Ülkenin ekonomisi, bütçesi bir kişiye bırakılıyor. Milletvekilini de, bakanı da, yargıyı da, Vali’yi de, kaymakamı da, belediye başkanını da, parti il ve ilçe başkanını da atama bir kişiye bırakılıyor. Kararname yetkisi ile pekiştiriliyor. Burada ne demokrasi, ne hukuk ne de başkalarına söz hakkı kalıyor. Oysa, ülkemize uyan parlamenter demokratik sistemdir" dedi. 
Son Güncelleme: 03.04.2017 10:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37