banner55

Op.Dr. Burcu Çetinkaya: Bu projeler kadınlar için

Op.Dr. Burcu Çetinkaya: Bu projeler kadınlar için

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Mart 2019 Cuma 14:09
 Op.Dr. Burcu Çetinkaya: Bu projeler kadınlar için

 


Kadınlara
yönelik çalışma ile onların hayat standartlarına katkı sunmak istediklerini ifade eden Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Burcu Çetinkaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara müjdeyi verdi.

Hazırladıkları birbirinden değerli destek projeleri ile Kadınlara yeni bir yaşam sunacaklarının altını çizen Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Burcu Çetinkaya, "Kadın imdat projesi, İşleyen kadın projesi, Hanım lokalleri ve Kadın destek merkezileri ile hayata daha iyi tutunmalarını sağlayacağız" dedi.

KADINLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Belirlenen sokakta kadınların el emeği göz nuru ürünlerini belirlenmiş, belli süreli ayrılmış stantlarda emeklerini kazançlara dönüştürebilecekleri yerler planladıklarını ifade eden Belediye Başkan adayı Çetinkaya ayrıca sözlerine şöyle devam etti:

Kadın imdat projesiyle kadına karşı şiddet konusu ile etkin bir şekilde mücadele edilecektir. Aile içi şiddet doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumumuzda zihniyet dönüşümünü sağlayacak tedbir alınması sağlanacaktır. Belediyemiz bünyesinde Ücretsiz Aile danışmanlığı, Psikolojik danışmanlık ve Hukuksal destek birimleri kurulacaktır. 

İşleyen kadın projesiyle de kadınların sosyal güvenceleri, eğimleri, meslek edinmeleri ve analık görevlerini yeterince yapabilmeleri konusunda yeni düzenlemeler yapılacaktır. İş bulmaları için gerekli istihdam desteği belediye bünyesinde kurulacak CV havuzları ve iş destek üniteleriyle sağlanacaktır. 

Dışarıda çalışma imkanı olmayan kadınlarımıza evlerinde yapabilecekleri; üretebilecekleri yeni kazanç kapıları açılacaktır. Meslek kursları ile gerekli destek sağlanacaktır. Ayrıca el emeği ürünlerini satabilecekleri sanal internet marketleri kurulacaktır. Hanım lokalleri kurulması sağlanarak, kadının toplumda eşit haklara sahip olmasını sınırlayan tüm engelleri ortadan kaldıracak, kadının sosyal hayata katılımını kolaylaştıracak dinlenme, sohbet ve eğitim imkanları sağlayan ferah ve hijyenik mekanlar kurulacaktır. 

Kadın destek merkeziyle de aile içi şiddet gören, ergen çocuk yetiştirme döneminde sıkıntıya giren, yeni doğan çocuk bakım eğitiminde tecrübesiz olan, engelli çocuk annesi olup eğitim ve destek isteyen, uyuşturucu madde bağımlısı yakını olan, yaşlı ve bakıma muhtaç yakını olup ne yapacağını bilemeyen kadınlarımıza psikolojik destek ve  yardım sağlanacaktır.
Son Güncelleme: 09.03.2019 22:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37