Osmangazi Köprüsü esnafı zora soktu

Tarhan, Ulaştırma Bakanı'na soru önergesi verdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Temmuz 2016 Salı 12:01
Osmangazi Köprüsü esnafı zora soktu
Bayramdan hemen önce açılışı yapılan Osman Gazi Köprüsü, İDO seferlerini düşürdü. Bu hatta bayram süresince 5-6 araç taşındığı ifade edilen Eskihisar-Topçular arasındaki vapur seferlerinin azalmasından çevre esnaf ve İDO personeli kaygı duyuyor.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a bir soru önergesi verdi.
İDO’nun bu hatta 20 dakikada bir yaptığı seferlerde ancak 5-6 aracın taşındığını belirten Tarhan, çevre esnafın zaten var olan ekonomik  sorunlarının vapur seferlerine talebin azaldığı bayram sürecinde daha da arttığını belirtti.

Konuyla ilgili olarak CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; "Akılcı ve mantıklı hiçbir yatırıma karşı değiliz. Köprünün yapım sürecini başından beri takip ediyorum.O zamandan beri olağanüstü rakamlar telaffuz ediliyor. Üzülerek görüyorum ki bu rakamlar doğru çıktı ve köprü geçişi için çok yüksek bir bedel belirlendi.

Ayrıca 20 yıl boyunca, günlük 75.000 araç geçişinin garanti edildiği bu projede, günlük araç garantisinin altına düşülmesi halinde, devlet, farkı işletmeciye ödeyecek. Şimdi bu yatırımdan köprüyü yapan ve işleten firma dışında kim kazandı?Bayramda geçiş ücretsizdi.Vapur seferleri çok azaldı. İDO personeli tedirgin. Çevre esnaf zaten ekonomik olarak zor durumdaydı. 

Bayramda köprü geçişinin ücretsiz olması nedeniyle vapur seferlerinin tercih edilmemesi onları daha da olumsuz etkiledi. Yani her durumda yurttaşlarımız mağdur oldu. Dünyada demiryolu, deniz taşımacılığı özendirilirken Ulaştırma Bakanlığı’nın sürekli karayollarına ağırlık vermesi üstelik bu projelerde de vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde makul ücretlerin çok üstünde rakamların belirlenmesi anlaşılabilir bir durum değil” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi;
-Ramazan Bayramı boyunca Osman Gazi Köprüsü’nden kaç araç geçiş yapmıştır? 
-Kaç araç, geçiş için vapur seferini kullanmıştır?
-Eskihisar-Topçular vapur seferlerinde görev yapan personel sayısı kaçtır? 
-Bu hattaki vapur sayısı azaltılacak mıdır? Eğer azaltılacaksa personelin işten çıkarılması söz konusu mudur?
-Eskihisar-Topçular vapur hattındaki yoğunluğun düşmesinden etkilenecek işyeri sayısı kaçtır? 
-Yaşanan mağduriyetler değerlendirildiğinde Bakanlığınızın deniz yolu taşımacılığını destekleyecek, -yerel yönetimlerle ya da büyükşehir belediyeleri ile- iş birliği projeleri var mıdır? Varsa bu projeler nelerdir?
-Tüm dünyada deniz ve demiryolu taşımacılığının özendirildiği düşünüldüğünde Bakanlığınızın sürekli karayollarına yönelik projelere ağırlık vermesinin nedeni nedir? 
Son Güncelleme: 12.07.2016 18:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37