Saadet Gebze’de artan fiyatlar konuşuldu

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında Gebze ve ülke gündemine dair değerlendirmeler yaptı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Temmuz 2022 Çarşamba 22:09
Saadet Gebze’de artan fiyatlar konuşuldu

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında Gebze ve ülke gündemine dair değerlendirmeler yaptı.

Birim başkanlıklarının hazırladığı raporların incelendiği toplantıda, Türkiye’nin maddi ve manevi sorunları gündem yapıldı.

SP İlçe Başkanı Türel konuşmasında ekonomik krize dikkat çekerken şunları söyledi:

Bizler hem bugünlerin hem de yarınların daha güzel, müreffeh olması için çalışan bir anlayışın mensuplarıyız. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini, er ya da geç alacağımızdan hiçbir kuşkumuz yoktur. Yarınlar için bu ülkenin kaynaklarının birkaç kişiye peşkeş çekilmesine, liyakatsiz insanların ekonomiyi yönetmesine asla ama asla tahammülümüz yoktur.

Ekonomide yaşanan sıkıntıları görmeyenlerin, suni gündemlerle meşgul olanların da gayelerini çok iyi biliyoruz. Siftahsız dükkânını kapatan esnaf kardeşlerimizin, dert küpü vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için gece gündüz çalışmakla mükellefiz.

KURBANLIK FİYATLARINA YÜZDE 100'Ü AŞAN ZAM

Kurban Bayramı’nın manevi atmosferine girdiğimiz bu günlerde kurban fiyatlarındaki artışının insanları derinden sarstığına da dikkat çeken Türel, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre bu yıl ülkemizde ortalama kurban fiyatları; hayvan başına büyükbaşta 15 bin ile 60 bin TL, küçükbaşta ise 2 bin TL ile 8 bin TL arasında değişeceği öngörüldü. Fiyatlar geçen yıla göre, büyükbaşta yüzde 107,6, küçükbaşta ise yüzde 90,6 oranında arttı. Ortalama fiyat kilogram başına; büyükbaşta 29 lira 46 kuruştan 61 lira 15 kuruşa, küçükbaşta ise 33 lira 36 kuruştan 63 lira 57 kuruşa yükseldi. TZOB’un tahminine göre, bu yıl kesilecek kurbanlık sayısında geçen yıllara göre en az yüzde 25 oranında bir azalma olacak.” dedi.

YHT SEFERLERİNE YÜZDE 65 ZAM YAPILDI

Toplantında piyasalardaki bütün alanlardaki büyük artışlar da ele alınırken, devlet kontrolündeki Yüksek Hızlı Tren biletlerindeki artışlara da değinen Türel, “Yüksek hızlı tren (YHT) seferlerine Ramazan bayramından önce Mart ayında yüzde 10, Nisan ayında ise yüzde 15 oranında zam gelmişti. YHT sefer bilet fiyatlarına son olarak Haziran ayında yüzde 30 oranında zam geldi. TOPLAM ZAM % 65: Kısa bir süre içerisinde gelen zamların toplam oranı yüzde 65’i buldu. Buna göre İstanbul-Ankara seferinin bilet fiyatı 195 liraya çıkarken; İstanbul-Konya seferinin bilet fiyatı ise 235 liraya yükseldi.” dedi.

İKİ AYDA OTOBÜS BİLETLERİ % 60 ARTTI

Toplantıda otobüs fiyatlarında yaşanan artış insanların seyahat etme taleplerini de zayıflattığını kamuoyunun dikkatine sunan Türel sözlerini şöyle tamamladı:

Yaklaşık iki ay önceki Ramazan bayramı dönemine göre otobüs bileti fiyatlarının yüzde 30 ile yüzde 60 oranında arttı. Ramazan bayramı öncesinde ortalama 250 lira olan İstanbul-Ankara otobüs bileti fiyatları bugün itibarıyla neredeyse 400 liraya kadar çıktı.

Türkiye’nin en yoğun güzergâhlarından biri olan İstanbul-Ankara otobüs bileti fiyatının artışı yüzde 60’ı buluyor. Benzer şekilde İstanbul-İzmir arasındaki bilet fiyatı da iki ay içinde 300 liradan ortalama 500 liraya çıkarak yüzde 65 oranında arttı.

Nisan ayındaki Ramazan bayramı öncesi ortalama 380 lira olan İstanbul-Sivas arasındaki otobüs bileti fiyatı Kurban bayramı öncesinde bugün itibarıyla yaklaşık 550 liraya çıkmış durumda. Başka bir deyişle İstanbul-Sivas yolculuğunun maliyeti yaklaşık 45 oranında arttı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37