Sarıtoprak: Darıca’da engelliler mağdur

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak, Darıca’daki yaşam koşullarının engellilere uygun olmadığını dile getirerek, “Darıca’da engelliler mağdur” dedi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Mayıs 2020 Cuma 15:13
Sarıtoprak: Darıca’da engelliler mağdur

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak, engelli insanların sorun ve taleplerine karşı toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla bir açıklama yaptı. Sarıtoprak 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada, “Engelli vatandaşlarımızın ilçemizde yaşamlarını rahatça devam ettirebilmeleri için düzenlemeler gereklidir. Ancak ne yazık ki Darıcamız’da engelli vatandaşlarımızın yalnız sosyalleşebileceği hiç bir düzenleme bulunmamaktadır. Kaldırımda ilerlemekte sadece engelli vatandaşlarımız değil, tüm vatandaşlarımız güçlük çekmektedir. Kaldırım yükseklikleri Darıca’da 3 parmağı aşmaktadır. Kazım Karabekir Mahallesi’nde ise 4 parmağı aşan kaldırım yükseklikleri bulunmakta. Darıca’da tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımız ne yazık ki kaldırımları kullanamamakta bu da sosyalleşmemelerine sebep olmaktadır.

UTANÇ VERİCİ

Darıca’da Ziraat Bankası dışında hiçbir ATM, tekerlekli sandalye kullanımı için uygun değildir. Devletin verdiği parayı dahi çekemeyen engelli vatandaşlarımızın yalnız sosyalleşmeleri beklenemez. Sosyalleşmeyi bırakın birkaç engelli vatandaşımız bana ulaşarak paralarının gasp edildiğini dile getirdi. Bunlar güzel Darıcamız için utanç verici hadiselerdir. Refakatçileri bulunmadan evlerinden çıkamayan engelli vatandaşlarımız için Darıcamız’ı yaşanır hale hep birlikte getirebiliriz. Buradan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a açık çağrımdır:

  • Sokağa çıkma yasakları Darıca için bir fırsattır.
  • Yer ızgaraları, yer mantarları, çukurlar, yoldaki gelişigüzel seviye farklılıkları düzenlenmelidir.
  • Yaya geçitlerinde aydınlatma olmalı, trafik işaret lambalarında işitme engeliler için ışıklı yaya figürü, görme engelliler için ses uyarı işareti bulunmalıdır.
  • Yaya kaldırımlarının seviyesi yüksek olmamalı, yükseklik farklılıkları eğimler verilerek oluşturulmalıdır.
  • Mümkün olduğunca yollarda merdiven olmamalı, olanlarda ise kaymayı önleyici maddeler ve engelli bireylerin tutunabilecekleri kollar kullanılmalıdır.
  • Bina girişleri engelsiz olmalı.
  • Darıca’da bu aşamada en azından bu ufak düzenlemeler yapıldığında engelli vatandaşlarımız biraz daha sosyal bir hayat yaşayabilecektir.”
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37