Tarhan: Denetimsiz taş ocakları ölüme davetiye çıkarıyor

Tarhan: Denetimsiz taş ocakları ölüme davetiye çıkarıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Ekim 2017 Çarşamba 11:44
Tarhan: Denetimsiz taş ocakları ölüme davetiye çıkarıyor



CHP
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli genelinde bulunan taş ocaklarının ruhsatlarının durumu ve çevreye etkisinin araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına araştırma önergesi verdi.

Tarhan verdiği araştırma önergesinde şunları söyledi:

Bölgede bulunan taşocakları, bu bölgede oturan insanların sağlığını ve yaşamını olumsuz şekilde etkilemektedir. Taş ocaklarının belirtilen konutlara yakınlığı 100 metre mesafedir. Bölgede bulunan taş ocakları gece-gündüz hiçbir önlem almadan yoğun bir şeklide çalıştığından ötürü ölüme davetiye çıkartmaktadır.

MADEN PATLATMALARI YÜZÜNDEN VATANDAŞLARIMIZ HERGÜN DEPREM YAŞIYOR

Taş ocaklarına ait maden sahalarında patlatma yapılmaktadır. Bu patlama ile birlikte vatandaşların ikamet ettiği bölgede ve konutlarda deprem etkisi gibi sarsıntı olmaktadır. Bu patlama ile birlikte yaşanan sarsıntılar vatandaşlarımız tarafından bariz bir şekilde hissedilmektedir.

Taş ocaklarına yakın bölgelerde ikamet eden Kocaelili vatandaşlarımıza her gün deprem yaşatmak kimsenin hakkı değildir. Bir an önce gereken önlemler alınmalıdır.

VATANDAŞIMIZ TOZ BULUTU İÇERİSİNDE YAŞAMAYA MAHKUM EDİLEMEZ

Toz bölgeyi etkileyerek, havayla birlikte her yere girmektedir. Bölgede yaşan vatandaşlarımız tamamen bir toz bulutunun içinde yaşamaya mahkum olmuştur. Taş ocaklarından çıkan toz ve ses aşırı derecededir. 

Taş öğütme tesisisin üzeri tamamen açık olup bunun için hiçbir önlem almadan çalışmaktadırlar. Maden ve taş ocakları ile ilgili Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan genelgeye aykırı şekilde çalışmaktadırlar. 


Son Güncelleme: 25.10.2017 11:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37