Törk: Herkesin oyuna talibiz

Törk: Herkesin oyuna talibiz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Ocak 2019 Cumartesi 13:31
Törk: Herkesin oyuna talibiz


CHP Darıca
Belediye Başkan Adayı Yakup Törk ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında gümdemle alakalı görüşlerini açıkladı. Toplantıya CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, Darıca CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz, Darıca CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kızılbuğa, İlçe Sekreteri Asuman Tolunay ve meclis üyeleri katıldı.

YILDIRIM: HERKESİN OYUNA TALİBİZ

İlk olarak konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, söze HDP İl Başkanının yaptığı açıklamayla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "HDP İl başkanının bir açıklaması oldu. Bu konuda yoğun bir paylaşım var özellikle AKP cenahında. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum biz Darıca’da herkesin oyuna talibiz. Zaten bu seçimi kazanmamızın başka bir yolu yok. Geçmişte HDP’ye oy vermiş, MHP veya AKP’ye oy vermiş tüm kitlelerin oyuna talibiz. Zaten genel merkezimizin aldığı karar ile İYİ Parti dışında her hangi bir partiyle ittifak anlaşmamız ve arayışımız ve görüşmemiz yoktur.
 
Bizim derdimiz Darıca ve Darıca’ya hizmet etmek. Onun için Darıca’da yaşayan herkes bizim için eşit vatandaş, herkesin verdiği oy da eşittir. 

HDP il başkanı hangi minvalde böyle bir açıklama gereği duydu bilmiyorum. Demek ki bizim adayımız beğenmişler. Biz tüm Darıca’nın beğenmesini bekliyoruz. 

İBRAHİM KARSLI: GÖREVİMİZİ DÜZGÜN YAPTIĞIMIZA İNANIYORUZ

Daha sonra Darıca Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İbrahim Karslı belediyede yapılan denetimlerle ilgili şunları söyledi:

Görevimizin son 2 ayındayız. Ocak ayı itibari ile yapılan mecliste rutin olarak denetim yapılıyor. Bu dönemde Şükrü başkan neredeyse tüm dönemini anlatan bir slayt hazırlamış. Bu slaytı izlediğmizde Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu hastaneyi bile belediye yapmış gibi göstermiş. Hayvanlarla ilgili bir merkez yapıldığını hatta çalıştığını, hayvanlara bakıldığını söyledi ama inşaat halindeki resmini koymuşlardı. Biz bir takım eleştirilerde bulunduk 2014-2019 dönemiyle ilgili açıklama yaptık. 
Darıca’da bir aydınlatma yapılıyor ama bunu SEDAŞ’ın yapması gerekiyor. Seçime girerken 2 milyonluk bir borçlanma yapıldı. Üzülerek söylüyoruz ki Meclis’te ne sorduğumuz sorular, ne de aldığımız cevaplar, ne de yaptığımız açıklamaların yeterli değeri görmediği kanaatindeyiz. 

Biz şimdiye kadar 3 dönemdir denetliyoruz. Denetim kurulu üyesinin verilmemesinin sebebi Şinasi Serdar beyin ve diğer arkadaşlarımızn geçen sene yaptıkları etkin denetimlerdir. Belediyeye 500 liraya şekerlik alındığını ortaya çıkardık. Pastaneden Kuranı Kerim alındığını ortaya çıkardık. Yüzde 1 olması gereken ürünlere yüzde 18 KDV ödendiğini ortaya çıkardık. İhalelerde rekabet ortamının ulaşmadığını, paravan şirketlerden teklif alındığını ortaya çıkardık. Bizim vicdanımız rahat görevimizi düzgün yaptığımıza inanıyoruz.
 
ŞİNASİ SERDAR: ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ÇİKOLATA YAPTIRIYOR

Darıca Belediyesi CHP Meclis üyesi Şinasi Serdar ise inceledikleri her dosyada mutlaka bir olduğunu belirterek, “Biz muhalefet partisiyiz. Çalışmaya başladık dosyalar önümüze geliyor. 4 tane üye var 4’ü her gün üçer tane dosyayı bir taraftan alıp bir tarafa koyuyor. Yani inceleme yok, bir şey yok, bir eksik tesbit etmek yok, ben de bir dosyayı bir günde zor bela yetiştirebildim. İncelediğim her dosyada mutlaka bir şey var. Maltepe’den 550 liraya şekerlik almışlar. Teklif Maltepe’ye verilmiş 3 tane pastane Maltepe’de. Darıca nerede, Gebze nerede? 

Pastaneden hediyelik eşya alıyorlar. Çikolatayı da ordan almışlar. İnternetten bakıyorsunuz 19 liradan 900 liraya kadar var ama bunların aldığı 550 lira eder mi, etmez mi araştırmak lazım. Bunlardan 100 tane almışlar. 55- 60 bin liraya mal olmuş. İhaleye çıkan özel kalem müdürü, malı teslim alan özel kalem müdürü, dağıtan özel kalem müdürü. 

Kime verdikleri de belli değil. Şurada kültür merkezi var. Kültür merkezinde kütüphaneye 1500 tane kitap almışlar ben 3 tanesini tesadüfen işaretledim 3 ü’de kütüphaneye girmemiş. Kontrolü zorlaştırırsanız suistimal orada artar. Kütüphaneye gidiyorsunuz fesli delinin bütün kitapları var. Klasikler yok ama. Dünya klasikleri dediğimiz kitaplar yok. 

Kültür merkezine konferanslar için profesörler geliyor, doçentler geliyor. Bunlara yapılan ödemeler 4 bin liradan başlıyor. Ayrıca ne kadar verdiklerini de bilmiyoruz" dedi. 

TÖRK: ARTIK MEVCUT YÖNETİMİN BİR HÜKMÜ KALMAMIŞTIR

Darıca Belediyesi’nin borç batağında olduğunu ve 140 milyon liradan fazla borcu olduğunu belirten başkan adayı Yakup Törk ise şunları söyledi: 

Artık bir seçim atmosferindeyiz. Özellikle meclis üyesi arkadaşlarıma her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 3 aydan az bir süre kaldı. Mevcut belediye başkanı artık yönetme yetkisini kaybetmiş, tamamen borca batmış. Darıca 140 milyonu aşmış borçlu bir belediye haline gelmiş. Bir daha ki dönem aday olabilmek için her türlü yolu deneyen, vatandaştan kopmuş, vatandaşın derdiyle dertlenmeyen, vatandaşın derdinden uzak, sadece aday olmaya ve belediye başkanı olmaya, o makamda kalmaya her ne pahasına olursa olsun kendilerin odaklamış hale geldiler. 

Dolayısıyla milleten kopmuş, milletin derdiyle dertlenmeyen, okula giden çocuğun ayağı ıslandığında vicdanı sızlamayan, kadınlarına, gençlerine sosyal alanlar yaratamayan bir belediye başkanı ve bir belediye yönetiminin artık Darıca’da bundan sonra devam etme şansı yoktur. Bu kentte doğmuş, büyümüş bir belediye başkan adayı olarak eğer millet bu görevi bize verirse tüm bulunduğumuz süre içerisinde muhalefet partilerine hem denetim komisyonlarında, hem belediyenin komisyonlarında sonuna kadar şeffaf bir şekilde tüm dosyaları açarız. 

Onların da düşüncelerini alarak 2008 yılından beri ilçe olmuş olan ama hala ilçe olmanın nimetlerinden faydalanamamış Darıca’yı biz 31 Mart’tan sonra göreve geldikten çok kısa bir süre içerisinde ilçe olmanın nimetlerini vatandaşa yaşatacağız. Vatandaşa içtiği sudan, soluduğu havaya kadar gerçekten yaşanabilir bir Darıca için yapacak çok işimiz var. 

Artık mevcut yönetimin bir hükmü kalmamıştır. Yönetemeyen, borca batan, vatandaştan kopan bir belediyenin sonu gelmiştir. Biz 2 ay sonrasının planlarını yapmaya başladık. 1 Nisan itibarıyla çok işimiz var. Her alanda çok işimiz var. Yetimiş kadrolararımız var. Bu kadrolarla imar sorununu, belediyenin borç problemlerini çözeceğiz. 

HERKESİN OYUNA TALİBİZ

Konuşmalardan sonra HDP Kocaeli İl Başkanı’nın açıklamalarına da değinen Törk, “HDP il başkanını daha bir defa olsun görmüş değilim, tanımam da. Genel merkezimizin seçim ittifakı yaptığı İYİ Parti dışında kesinlikle biz kimseyle görüşmedik, görüşmeyiz de. Ben ve ailem hepimiz CHP’liyiz. Biz MHP’li, AKP’li, SP’li bütün vatandaşlarımızın da oyuna talibiz” dedi.
Son Güncelleme: 05.01.2019 20:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37