Türel: Galericiler sitesi yapılmalı ancak oraya değil

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Turel, kamuoyunda gündem olan ‘Gebze Kışlası’ hakkında, mevcut belediye başkanı ile AKP ilçe yöneticilerine ‘’Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar’’ diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Aralık 2020 Salı 16:16
Türel: Galericiler sitesi yapılmalı ancak oraya değil

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Turel, kamuoyunda gündem olan ‘Gebze Kışlası’ hakkında, mevcut belediye başkanı ile AKP ilçe yöneticilerine ‘’Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar’’ diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

GEBZE’YE BÜYÜK KÖTÜLÜK

AKP Gebze Belediye Başkanı düzenlediği basın toplantısında Gebze Kışlası’nın TOKİ’ye ait olan kısmının Galericiler Sitesi yapılmasıyla alakalı açıklamasında ‘’Ya depolama olacaktı ya da galericiler sitesi’’ diyerek adeta ‘’Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar’’ deyimini hatırlattı. ‘’İnisiyatif TOKİ’nin elinde’’ sözleriyle de köşeye çekilemezsiniz. Gebze halkı sizi Gebze’nin değerlerini ve hakkını koruyasınız diye göreve getirdi. Şayet koruyamazsanız ‘’Gebze’ye büyük kötülük yapmış olursunuz’’…

GALERİCİLER SİTESİ YAPILMALI ANCAK ORAYA DEĞİL

Belediye başkanı ve ilçe yöneticileri suçlar bir tavırla “muhalefet partileri istemezük tavrından vazgeçmelidir” diye açıklamalarda bulundu. Gebze’de kimse yapılan hizmete karşı değil, sadece ‘’ranta’’ karşı. Saadet Partisi dâhil hiçbir siyasi parti galericiler sitesine karşı değil. Gebze halkının nefes alabileceği ve olası bir afette şehrimizin içinde son yeşil alanımızın millet bahçesinin tüm Gebze halkına hizmet edebilecek bir alan olsun istiyoruz. Bir bütün olarak kalmasını istiyoruz.

SAADET PARTİSİNİN BİR FİKRİ VAR !

Yerel yönetimlerde efsane hizmetler sunmuş olan Milli Görüş Belediyeciliği, her daim çözüm odaklı, katılımcı, şeffaf ve insana değer veren bir yönetim tarzını benimsemiştir. Belediye yönetiminin ‘’Daha yapıcı daha iyi öneriler varsa dinleriz, bunları tartışırız’’ veya ‘’Fikirleri olsaydı şuraya yapalım derlerdi’’ şeklindeki açıklamalarına karşı biz de diyoruz ki, 18 yıldır hangi konuyu şehrimizin dinamikleri ile istişare ettiniz, hangi fikirlerini önemsediniz, kime ne danıştınız? Mimarlar ve Mühendisler odamıza mı? Ticaret Odamıza mı? Siyasi Parti temsilcilerine mi? Halkın nabzını tutan yerel medya mensuplarına mı? Esnaf ve sanatkârlar odasına mı? Kime…? Evet Saadet Partimizin galericiler sitesinin yeri olarak uygun bir fikri var. Eğer istenilirse fikrimizi sunmaya hazırız.

GEBZELİLİK BİLİNCİNE YAYGARA DİYEMEZSİNİZ

Gebzemizin değeri, İstanbul’un Fethi’nde, Fatih Sultan Mehmet Han’ın ordularının otağı olarak kullanılan Hünkâr Çayırı, ‘Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na devredilmişti. Tüm Gebze halkı, siyasi partiler ve STK’lar olarak tepkimizi dile getirmiştik. O dönemde de mevcut ilçe yöneticileri demokratik tepkilerimize yaygara demişti. Sonuç, Ecdad yadigârı otağımız bir vakfın rantı değil de tüm halkımıza tekrar tarihteki mirası ile kaldı. Gebze’mizin çıkarları konusunda kınayıcının kınamasına aldırmıyoruz ve bizdeki ‘’Gebzelilik bilinci yaygara değil.’’



 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37