banner55

Türkkan, Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin peşini bırakmıyor

Türkkan tekrar Milli Eğitim Bakanına sordu: Okul binası yapım işi 2021 yılı devlet yapım programına dâhil edilmesine rağmen neden hala herhangi bir adım atılmadı ?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Mayıs 2022 Cuma 15:31
Türkkan, Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin peşini bırakmıyor

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gölcük’teki Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yenilenecek olması nedeni ile yıkılacak olmasını Meclis gündemine taşımış, Şubat ayında verdiği soru önergesi ile velilerin sesi olmuştu.

Türkkan’ın önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu okul ile ilgili yıkım kararının 2021 yılında verildiğini, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtmişti. Ancak okul ile ilgili bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. Konunun peşini bırakmayan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bakan Mahmut Özer’in cevaplaması isteği ile tekrar önerge verdi.

Türkkan önergesinde;

“Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi'nin 2020 yılında yapılan deprem tahkikleri sonucunda fonksiyonel özelliğini tamamen kaybetmiş olduğu, olası bir deprem felaketine karşı ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmemesi için yeniden yapımının planlandığı, konuya ilişkin proje ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve 2021 yılında bina yıkımının karara bağlandığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilmiştir.” diyen Türkkan, bu okulun 27.01.2022 tarihli Valilik Oluru ile tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiği, okul binası yapım işinin 2021 yılı Devlet Yapım Programına dâhil edildiği ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiğinin yine Bakanlık tarafından açıklandığını yazdı. Türkkan, “Eğitim Öğretim döneminin bitmesine çok az bir zaman kalmasına ve okul boşaltılmasına rağmen bu binanın yıkımı henüz gerçekleşmemiş ve bu konuda bir adım atılmamıştır.” dedi.

YENİ BİNANIN YAPIMINA NE ZAMAN BAŞLANACAK?

Türkkan önergesinde Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti:

1-Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi'nin 2020 yılında yapılan deprem tahkikleri sonucunda fonksiyonel özelliğini tamamen kaybetmiş olduğu, olası bir deprem felaketine karşı ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmemesi için yeniden yapımının planlandığı, konuya ilişkin proje ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve 2021 yılında bina yıkımının karara bağlandığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilmesine rağmen neden bu konuda hala bir adım atılmamış ve bu bina yıkılmamıştır, bunun gerekçeleri nelerdir?

2-Bu okulun 27.01.2022 tarihli Valilik Oluru ile tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiği, okul binası yapım işinin 2021 yılı Devlet Yapım Programına dâhil edildiği ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiği yine Bakanlık tarafından açıklanmasına rağmen eğitim öğretim döneminin bitmesine çok az bir zaman kaldığı halde bu konuda ne beklenmektedir?

3-Bu konuda Bakanlık takvimi nasıl işletecektir, bu okul binası ne zaman yıkılacak yeni binanın yapımına ne zaman başlanacaktır?

4-Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi yeni binasında hangi tarihten itibaren eğitim vermeye başlayacaktır?

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37