Türkkan, İZGAZ’ı TBMM gündemine taşıdı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İZGAZ'ı TBMM gündemine taşıdı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Mayıs 2020 Cuma 19:32
Türkkan, İZGAZ’ı TBMM gündemine taşıdı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK’nın aldığı kıyasen fatura uygulaması kararına rağmen Kocaeli’nde doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren İZGAZ vatandaşlara yüksek faturalar çıkarmaya devam ediyor. Vatandaşlar bu konuda şikayetlerini dile getiriyor ve mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyor.

Bu durumu dikkate alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması isteği ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

İZGAZ’A SORUŞTURMA AÇILACAK MI ?

Önergesinde;

“Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı karantina bölgeleri için kıyasen fatura uygulaması kararına rağmen Kocaeli’nde doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren İZGAZ abonelerine yüksek faturalar gelmekte, vatandaşlar yoğun şikayetlerde bulunmaktadır.” diyen Türkkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e EPDK’nın kararını uygulamayan İZGAZ’a soruşturma açılıp açılmayacağını sordu. Türkkan ayrıca Kocaeli’nde bu konuda ciddi anlamda mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin nasıl ve ne zaman giderileceği sorusuna da cevap istedi.

İşte Türkkan’ın soruları:

1-EPDK’nın aldığı kıyasen fatura uygulaması nerelerde uygulanmaktadır, Kocaeli bu uygulamanın geçerli olduğu iller arasına dahil değil midir?

2-Kocaeli de kıyasen fatura uygulamasına dahil ise neden İZGAZ bu kararı uygulamamakta ve abonelerine yüksek faturalar çıkarmaktadır, bunun gerekçeleri nelerdir?

3-İZGAZ’ın bu tutumundan EPDK’nın ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın haberi var mıdır?

4-Koronavirüs salgını nedeni ile ekonomik anlamda zor günler geçiren vatandaşlara bu dönemde İZGAZ tarafından yaşatılan bu mağduriyet nasıl açıklanabilir?

5-İZGAZ’ın bu tutumuna karşı Bakanlık olarak herhangi bir yaptırım uygulanması düşünülmekte midir, İZGAZ’a soruşturma açılacak mıdır?

6-Kocaeli’nde doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren İZGAZ tarafından vatandaşlara yaşatılan bu mağduriyet nasıl giderilecektir, bu konuda detaylı araştırma yapılarak vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi ve ödedikleri yüksek fatura bedellerinin tespit edilerek iade edilmesi düşünülmekte midir?

7-Yüksek fatura bedelleri nedeni ile herhangi bir iade yapılmayacak ise vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için nasıl bir düzenleme yapılacaktır?

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37