Türkkan:Teklife göre Rumelililer Cumhurbaşkanı olamayacak

Türkkan:Teklife göre Rumelililer Cumhurbaşkanı olamayacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Aralık 2016 Salı 21:27
Türkkan:Teklife göre Rumelililer Cumhurbaşkanı olamayacak
MHP eski Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yeni Anayasa taslağındaki Cumhurbaşkanı adayı seçiminde "Doğuştan Türk olma" şartının aranmasına dikkat çekerek, taslakta Rumelilerin Türk olarak görülmediğini belirtti.

Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından yeni anayasa taslağındaki Cumhurbaşkanı olma yeterliliği ile ilgili kısma dikkat çekti. Yeni anayasa taslağının 8'inci maddesinde kanunun 101. maddesinde yapılan değişiklik "Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yüksek öğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip, doğuştan Türk vatandaşı olanlar arasından, doğrudan halk tarafından seçilir" diye belirtildi. 



Lütfü Türkkan sosyal medyadan yaptığı paylaşımında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu da etiketleyerek, şöyle dedi:

"Yeni Anayasa taslağında yer alan 'doğuştan Türk vatandaşı olacak' ibaresine neden ihtiyaç duyuldu bilmiyorum. Taslakta yer alan bu madde ile AKP ve bu taslakta anlaşan MHP, SG Bakanı @MuezzinogluDR'nu ve tüm Rumelileri Türk olarak görmüyor. Anayasa maddesine ilave edilen bu madde ile Gümülcine doğumlu @MuezzinogluDR gibi sonradan anavatana gelen soydaşlarımız cumhurbaşkanı olamayacak." 





Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 13.12.2016 21:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37