Yılmaz: Eskilerden sadece Neşe Celep'e teşekkür ediyorum

Yılmaz: Eskilerden sadece Neşe Celep'e teşekkür ediyorum

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ekim 2019 Pazartesi 13:15
 Yılmaz: Eskilerden sadece Neşe Celep'e teşekkür ediyorum
CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz düzenlediği basın toplantısında Kocaeli 1. İdari Mahkemesi tarafından iptal edilen Mermerciler Fuar Alanı ile ilgili süreci anlattı.

Kendisine önceki yönetim ve meclis üyelerinden Mermerciler Fuar Alanı konusunda sadece Neşe Celep'in destek verdiğini ve ona teşekkür ettiğini belirten Yılmaz şunları söyledi:

Bahsedilen kooperatif, Mermerciler Fuarı yapmak adına önce Tuzla Belediyesi’ne ve Dilovası Belediyesi’ne müracaat etmiş fakat, adı geçen belediyeler tarafından reddedilmiştir. 
Son olarak bu kooperatif o dönem ki yerel siyasetçilerden aldığı destekle Gebze Pelitli Mahallesi Ballıkayalar sit alanına bitişik bölgede arsa toplamaya başlamıştır. 

Bahsi geçen bu kooperatif, Pelitli bölgesinde 750 dönüm arazi toplamış, ayrıca 500 dönüm ormana ait araziyi de içine alacak şekilde üyelerine bir sunum ve lansman hazırlamıştır.
İlk lansmanda; 500 dönümlük orman arazisini fuar, sağlık, eğitim, idari binalar şeklinde planlamıştır.
Kendisinin topladığı 750 dönümlük araziye de, depolama alanı olarak projelendirmişir.
Daha sonra itirazlar ve kamuoyu baskısı ile son planlamaya geçilmiştir. Bu planlamaya göre.
750 dönümlük arazide fuar alanı.

500 dönümlük arazide (orman arazisi), mesire,eğitim sağlık,idari binalar olarak planlanmıştır.
17.03.2017 tarihinde bu düzenlemeler Kocaeli’de 1/50000, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli planda Meclis kararı ile onaylanmıştır.
Bu oylamadan sonra Gebze Belediye Meclisi’ne gelen bu karar, 01.06.2017 tarih ve 111nolu meclis kararı ile 1/1000 planda oylanmış oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
Bu süreçte bağımsız meclis üyesi Fahrettin Bostan mahkemeye müracaat ederek bu kararın durdurulması yönünde dava açmıştır.
Mahkemede bu dosyanın reddedileceği anlaşılınca dosya yeniden düzenlenmek üzere ilgili taraflarca geri çekilmiştir.
Bu projede ısrarcı olan grup, bu projeyi Gebze Belediyesi Meclis kararı ile Gebze otoyol kuzeyi 1/5000 revizyon nazım imar planı adı altında toplu bir karar sepetinin içinde oldu bittiye getirmeye çalışarak onaylamıştır.
Biz CHP İlçe Başkanlığı olarak bu işi fark ettiğimizde bu dosyaya karşı olan Meclis üyemiz Neşe Celep vasıtası ile mahkemeye taşıdık. Bu arada projenin adı Anadolu Ticaret Vadisi olarak değiştirilmiştir.
Değerli basın mensupları; Bugün bu süreçle ilgili sizlerle sevinçli bir haberi paylaşmak istiyoruz.
MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERMİŞTİR


Gebze CHP ilçe yönetimi bu büyük rant projesine dur demiştir.
Fakat mücadele devam ediyor. İkinci safha bu rant projesinin iptal edilmesidir.
Bu mücadele döneminde bize karşı olan ve bu rant projesi için ne kadar mükemmel olduğunu anlatmak adına “masaları yumruklayan mimarı, şehir plancıları, hukukçuları” ve basına çıkıp bu proje “Gebze’nin bu güne kadarki en büyük projelerinden biridir” eşdeğerinde açıklamalar yapanlara sesleniyoruz.
Bu kararla aslında sizlerin de yarınlarını kurtardık.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabesi’ndeki bir cümlesinde şöyle sesleniyor.
Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Bu durumda dahi vazifen yılmadan mücadele etmektir.
Bizleri bu yolda yalnız zannedenlere sesleniyoruz; yanılıyorsunuz bizler halkız ve çoğunluğuz.
Değerli basın mensupları, bu karşı duruşta; başta CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve ilçe yönetimine 
Bu konuyu TBMM çatısı altına taşıyan CHP  Milletvekil Sayın Tahsin Tarhan’a
O dönem bağımsız meclis üyesi olarak ilk iptal davasını açan Fahrettin Bostan’a
Yine o dönem meclis üyesi olarak ikinci iptal davasının açılması aşamasında yanımızda olan Neşe Celep’e
Davamızı sonuna kadar en iyi şekilde hukuk ortamına taşıyan ve talep eden Gebze ilçe başkan yardımcımız Av. Sevinç Duygu Öner’e, yine o dönemde İlçe Yöneticisi olarak davanın sürmesi için ilçe yönetimi adına hareket etmemizi sağlayan, bu dönem Meclis üyemiz Cavit Kapoğlu’na ve tabi ki 25.09.2018'de ilk basın açıklamasında da yardımlarını talep ettiğimiz ve bu desteği bize veren tüm basın mensuplarına teşekkür ederiz. 

BİZE SADECE NEŞE CELEP DESTEK VERDİ

Gerek Büyükşehir Meclisi'nde, gerekse Gebze Belediye Meclisi'nde çoğunluğun AK Parti'de olduğunu biliyorsunuz. Bizim o dönemde istifa etmiş arkadaşlar da dahil olmak üzere 8 tane meclis üyemiz vardı. Bu projeler meclisten geçirilirken 8 arkadaşımızın çok da büyük etkisi yoktu. Eğer mecliste bir yolsuzluk varsa, Gebze'de, Kocaeli'nde projeler üzerinde yolsuzluklar yapılmışsa ki yapıldığını biliyoruz. Bunun da en büyük sorumlusu AK Parti'dir. Bir tarafta 25 tane meclis üyesi var, bir tarafta da 8 tane meclis üyesi var. İki tanesi de zaten bizden istifa etmişti. Özellikle Mermerciler Fuar Alanı'nın rant projesi olduğunu en başından beri söylüyorum.
 
Bizden önceki dönemi değerlendirmiyoruz. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren özellikle o gün yönetim kurulunda olan bir Arkadaşımız Cavit Kapoğlu'nu sadece belediyede meclisi takip etmesi için görevlendirme yaptık. Sağolsun kendisi de başarılı bir şekilde takibini yaptı, önümüze dosyaları getirdi. Biz de bu dosyalardan rant kokan bütün dosyaları mahkemeye taşıdık. O gün bize yardım eden Neşe Celep arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşlarımız da bu yönetimi desteklemiş olsalardı bugün burada onlarada teşekkür edecektim. Maalesef desteklenmedik. Sadece Neşe hanım bize destek verdi. O anlamda da kendisine teşekkür ediyorum.

Biz göreve geldiğimiz andan itibaren bu dosyalara karşı durduk, ciddi araştırmalar yaptık. Özellikle Mermerciler Fuar Alanı'nda. Sonuçta da yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştır. Bu da bize yetmiyor, biz projenin tamamının iptalini istiyoruz. Çünkü o projenin Ballıkayalar'a da zarar vereceğine, doğal yaşama da zarar vereceğine inanıyoruz. 

ESKİDEN ALINAN KARARLARDA BİZ MUHATAP DEĞİLİZ

Önceki dönemde Mermerciler Fuar Alanı için CHP'li meclis üyelerinin de destek verdiği sorusu üzerine Yılmaz, "Biz ilçe yönetimi olarak, ilçe başkanlığı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmişiz, getirmeye de devam ediyoruz. Eskiden niye öyle, şimdi niye böyle sorusunun muhatabı biz değiliz. Bu arkadaşlar Gebze'de yaşıyorlar gördüğünüz her yerde, karşılaştığınız her yerde veya telefonları sizde mevcuttur, ararsınız kendilerine sorarsınız. Ben geçmişle hesaplaşmayacağım. Ben göreve geldiğim andan itibaren, sorumluluğunu üzerime aldığım arkadaşlarımla beraber partimin yarınlara daha iyi hazırlanması için çalışacağım.

Son Güncelleme: 07.10.2019 13:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37