banner55

Açık Su Yüzme Şampiyonası Karamürsel etabı başlıyor

Açık Su Yüzme Şampiyonası Karamürsel etabı başlıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Ağustos 2019 Cuma 11:19
Açık Su Yüzme Şampiyonası Karamürsel etabı başlıyor

 

 Kocaeli’nin Mavi Bayraklı Karamürsel Altın Kemer Halk Plajında yapılacak şampiyonaya katılanlar sürpriz ödüller kazanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Karamürsel Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Açık Su Yüzme Şampiyonasının ikinci ayağı olan Karamürsel etabı 25 Ağustos Pazar günü yüzülecek. Kocaeli’nin Mavi Bayraklı Karamürsel Altın Kemer Halk Plajında halkın katılacağı şampiyonada yüzme severler sürpriz ödüller kazanacak.

ERKEN SAATLERDE BAŞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli sahillerinde hayata geçirdiği dev yatırımlar ile bu sahillerde yüzme şampiyonalarının yapılmasını sağladı. Bu kapsamda daha önce de birçok kez ulusal ve uluslararası alanda yüzme yarışları Kocaeli’de gerçekleşti. Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın ilk etabı geçtiğimiz ay Kandıra’da yapılmıştı. Şampiyonanın ikinci ayağını oluşturan Karamürsel etabı ise 25 Ağustos Pazar günü Karamürsel Altın Kemer Halk Plajında saat 09.30’da yapılacak.

12 KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Şampiyona kız ve erkek olmak üzere 6 yaş grubunda toplam 12 kategoride düzenlenecek Yarışlara 11 yaş, 12 yaş, 13 yaş, 14-15 yaş, 16-17 yaş, 18-19 yaş kız ve erkek yüzücülerin katılması bekleniyor.

BELGELERİN TESLİM EDİLMESİ GEREKİYOR

Öte yandan şampiyona için başvurular alındı. Başvurular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin www.kocaeli.bel.tr ve www.sporkentikocaeli.com ve ya www.tyf.gov.tr internet sitesi üzerinden yapıldı. Buradan istenilen belgeleri dolduran sporcular, söz konusu belgeleri yarış günü ve yarış saatinden önce ilgililere teslim etmesi gerekiyor.

ÖDÜL VE MADALYA TAKDİM EDİLECEK

Tüm kategorilerdeki kız-erkek dereceye giren sporculara sürpriz hediyeler ve madalya takdim edilecek. Ayrıca yarışlara katılan tüm sporculara Büyükşehir Belediyesi tarafından anı madalyası, şapka, tişört ve bone gibi çeşitli ödüller verilecek.

YARIŞMA KURALLARI:

Yarışmalarda Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Müsabaka Talimatları uygulanacaktır.

17 Yaş ve altı yarışma kategorisine 2017–2018 vizeli yüzme lisansı olmayanlar katılamaz.

18 – 19 Yaş yüzücüler 2017–2018 vizeli yüzme lisansı ile veya “Doktor Raporu” ile yarışmaya katılabilirler.

Yarışmaya katılacak olanlar, kayıt masasına lisanslarını veya doktor raporlarını teslim etmek zorundadırlar. Teslim etmeyenler yarışa katılamazlar.

12 Ağustos 2018 (yarışma günü) 17 yaş ve altı katılımcılar için EK1 belgesinin, 18 yaş ve üstü katılımcılar için EK2 belgesinin hakem sekretaryasına teslim edilmesi gerekmektedir. Teslim etmeyenler yarışa katılamazlar.

Açık Su Yüzme Yarışları, 11 Yaş Grubu Yüzücüler için 1000 mt. (1 Tur), 12 Yaş Grubu Yüzücüler için 2000 mt. (2 Tur), 13 Yaş Grubu Üstü Yüzücüler için 3000 mt. (3 Tur) Mesafede Yüzülecektir.

Start, 1000 mt. 2000 mt. ve 3000 mt. Kategorileri için ayrı ayrı verilecektir.

Değerlendirme; Yaş Kategorilerine Göre Kız – Erkek Olarak Ayrı Ayrı Yapılacaktır.

Bu Şartları Yerine Getiremeyen ve Kurallara Uymayanlar Yarışlara Katılamazlar.

Yarışma sonuçlarına itirazlar, yarışmanın bitimini takiben ilk 30 dakika içerisinde yarışma Başhakemine yazılı olarak ve itiraz bedeli 350.TL ile birlikte yapılmalıdır.

Diğer yüzücülere kasti olarak centilmenlik dışı ve engelleyici nitelikte harekette bulunan yüzücüler diskalifiye edilecek ve yarış dışı bırakılacaktır.

Hakemler tarafından fizyolojik ve psikolojik nedenlerden dolayı yarışmaya devam etmesi sakıncalı görülen yüzücüler Yarış Dışı bırakılarak sudan teknelere alınacaklardır.

Hakemler tekneler ile yüzücülere eşlik edecek ve belirlenen parkur ile ilgili herhangi bir olumsuzluk olması durumunda yüzücüleri uyaracaklardır. Hakem uyarısı ve kurallara uymayanlar yarıştan diskalifiye edileceklerdir.

Yüzücülerin, numaralandırma işlemine gelirken vücutlarına koruyucu krem v.b. sürmemeleri gerekmektedir.

Yüzücüler yarış esnasında saat, takı v.b. materyal takamazlar.

Yarışmalara katılan sporculara t-shirt ve bone verilecektir.

Yarışmalara katılan sporculara, yarışma sonrasında öğlen yemeği ikram edilecektir.

Son Güncelleme: 23.08.2019 12:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37