banner55

Başkan Büyükakın: Hedefimiz özgüveni yüksek sağlıklı nesiller

Başkan Büyükakın, Köseköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projesinin son durumunu yerinde gördü.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Haziran 2020 Salı 19:24
Başkan Büyükakın: Hedefimiz özgüveni yüksek sağlıklı nesiller

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi’nde projelendirilen ve tamamlanma aşamasına gelen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projesini yerinde inceledi. Hayata geçirdikleri spor tesisleriyle 7’den 77’ye her vatandaşın bu merkezlerden faydalanmasını arzu ettiklerini incelemede dile getiren Başkan Büyükakın, inceleme sonrası bölgede yaşayan kadınların teşekkürlerine, “Spor tesisi yatırımlarımızla ülkemizin ve şehrimizin geleceğine de yatırım yapmış oluyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz, engellilerimiz ve siz kıymetli kadınlarımızın bu tesislerden özellikle faydalanmasını istiyoruz. Gelin bu tesislerimizi hep birlikte yaşatalım, çocuklarımızın ve gençlerimizin elinden tutarak bu merkezlerde spor yapmasına destek olalım” dedi.

“BİZLERİN VARLIK SEBEBİ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEKTİR”

Gençlik yıllarından itibaren spora olan ilgisini hiçbir zaman kaybetmediğini ve bu sevgiyle Kocaeli’de spor tesisleri inşa ettiklerini de inceleme sonrası vurgulayan Başkan Büyükakın, “Yüzme havuzumuzu çağın ihtiyaçlarına göre kurguladık. Her yaştan vatandaşımız burada arzu ettiği imkânlarla spor yapabilecek” şeklinde konuştu. Vatandaşlarımızın bu tesislerden azami düzeyde istifade etmelerini istiyoruz” diyerek açıklamalarına devam eden Başkan Büyükakın, “Şüphesiz bizlerin ve belediyelerin varlık sebebi vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Onların önceliklerini belirleyerek halkımızın mutluluğu için çalışarak, insanımızın en çok mutlu edecek işleri tespit ederek kentimize hizmet ediyoruz. Bu bölgemizde de bu manada bir yüzme havuzu talebinin olduğunu biliyorduk. Adımlarımızı buna göre atarak projemizi hayata geçirdik” diye konuştu. İncelemede AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay da hazır bulundu.

VATANDAŞLARIMIZI MUTLU EDECEK BİR PROJE”

“Tabi bu tesisi çocuklarımız, gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz ve tüm vatandaşlarımız için hayata geçirdik” diyen Başkan Büyükakın, “Bu yarı olimpik havuzun hem yaşam için hem de sağlıklı bir yaşam için spor yapılması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca yüzücülerimizin yetişmesi açısından ve de diğer imkânlarla sağlıklı bir yaşama hizmet edecek olması bölge halkını çok ciddi manada mutlu edecek bir projemizdir. Diğer bir taraftan da kadınlarımızı bir kez daha sporla buluşturacak olması nedeniyle bu projemizi çok önemli görüyoruz” ifadelerini sarf etti. Projenin neredeyse tamamlanma aşamasına geldiğini de vurgulayan Başkan Büyükakın, “İnşallah yapacağımız bir protokol ile bu tesisi Kartepe Belediyemize devredeceğiz. Buranın işletmesini onlar yapacaklar. Hem çocuklarımız için hem gençlerimiz için hem de hanım kardeşlerimiz için yapılacak etkinliklerle burası zenginleşecek. Böylelikle hem bölgedeki vatandaşlarımız mutlu olmuş olacak hem de belediyelerimiz vatandaşları hak ettiği hizmetleri vermiş olacak” açıklamasını yaptı.

“YÜZME HAVUZU SON DERECE ETKİN KULLANILACAK”

Çocuklarımızın küçük yaşta spora başlamaları onların sonraki süreçte spor yaşamını daha başarılı yürütmeleri için bu projenin önemli olduğunu altını çizen Başkan Büyükakın, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çocuklarımızla ilgili spor tasarımımızda önce küçük yaşta kendi yetkinliklerine göre bir spor alanı ile onları ilişkilendirmek, ondan sonra kendi istekleri ve dallarına göre süreci ilerletmek konusunda bir yaklaşımımız var. Gençlerimiz burada küçük yaşta spora başladıktan sonra yeteneklerine göre daha sonraki yaşlarda profesyonel çalışmalara yönlenme imkânına da kavuşacaklar. Ama sadece gençlerimizden ibaret değil. Aynı zamanda özellikle hanım kardeşlerimizin bu salonu çok güzel bir şekilde kullanacaklarını eminiz, bundan da hiç şüphemiz yok. Ayrıca üst katlarda yer alan fitness salonlarında da bu etkinliklerin zenginleşerek devam edeceği ortadadır. Hem gençlerimiz hem de hanım kardeşlerimiz için buradaki yüzme havuzu son derece etkin kullanılacak. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Bu onların yaşamlarında ilave katkılara da daha sebep olacak. Yani bir insanın sporu yaşam biçimi olarak benimsemesi veya hanım kardeşlerimizin burada havuzun veya fitness imkânlarından yararlanması şüphesiz onların güncel yaşamın streslerinden uzaklaşması anlamına da gelmektedir.

“DERSLERİNE ODAKLANMADA DAHA BAŞARILI OLACAKTIR”

“Öğrencilerimizin stresten kurtulup odaklanmaya yönelmelerini ilave katkılar sağlayacak. Bu konuda Kartepe Belediyemizin çok güzel çalışmalar yapacağına eminim” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu güzel tesiste sadece yüzme olacak diye düşünmüyoruz. Beraberindeki etkinliklerle vatandaşlarımızın yaşam biçimine ve daha mutlu olmasına da katkı verecek. İnşallah Kartepe Belediyemiz de bu yüzme havuzunu, onlara devrettikten sonra çok güzel bir içerikle bölgede yaşayan vatandaşlarımıza güzel hizmetler sunacak. Şunu da belirtmek istiyorum, burada yüzme sporu ile ilgilenen gençlerimiz aynı zamanda yaşamın diğer alanlarında ve derslerine odaklanmada daha başarılı olacaktır. Bir disiplindir. Spor yapan insan disiplinli insandır. Disiplini olan insan da iş yaşamında ve eğitim hayatında daha başarılıdır. O manada gençlerimizin aynı zamanda eğitime, spora ve güzel sanatlarla ilgisi ne yöndeyse çalışmalarımızı da önümüzdeki süreçte o yönlerde güçlendirerek devam edeceğiz. Şu ana kadar bu alanlara çok yatırım yaptık. Bundan sonra da en büyük önceliklerimiz arasında Allah'ın izniyle gençlerimiz olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak kendini bilen, tarihini, medeniyetini bilen, öz güveni yüksek, ahlaklı, erdemli, sağlıklı gençler ve nesiller yetiştirme hedefine ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

KOCAMAN, “TAHİR BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ise, “Bugün çok mutluyuz. Kartepe'de, Büyükşehir Belediyemizin ve başkanımızın yapımını sağladığı bu tesis bitme aşamasına gelmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bu bağlamda biz ilçemize ve ilçemizin insanlarına bu güzel hizmeti için Tahir Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu hizmetin Kartepe'de çok güzel projelere ve gençliğin çalışmalarına vesile olacağını biliyoruz. Sağ olsunlar bu projeyi tamamladıktan sonra Kartepe Belediyesi’ne devredilmesi noktasında başkanımız bir açıklama yaptı. Bunun için de başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizim kontrolümüzde Kartepe ilçemizin çocukları, gençleri, kadınları ve buraya gelmek isteyen tüm vatandaşlarımız hizmet alacak bu tesisten. Halkımıza en güzel hizmeti götürmek için zaten canla başla çalışıyoruz. Her noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız ile istişare ediyoruz. Bir kez daha Büyükşehir Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37