İzmirli Tuna Manş’ı kanoyla geçecek

Çanakkale ve İstanbul Boğazları’nı iki defa yüzerek geçen otizmli sporcu İzmirli Tuna Tunca, hedeflediği Manş Denizi’ni geçmesinde antrenmanlarını kolaylaştıracak kano desteği Güzelbahçe Belediyesi’nden geldi.

21 Temmuz 2021 Çarşamba 09:35
İzmirli Tuna Manş’ı kanoyla geçecek

İZMİR (İGFA) - 18 yaşında 22 madalya sahibi olan özel sporcu Tuna Tunca’nın, açık su yarışlarında güvenli yüzebilmesini sağlamak için kano ihtiyacı olduğunu öğrenen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin, Güzelbahçe Belediye Meclisi’ne sunduğu önerge oy birliğiyle kabul edildi ve Tuna kanosuna kavuşmuş oldu. Tuna Tunca kanosunu Güzelbahçe’nin ve İzmir Körfezi’nin ilk Mavi Bayraklı Plajında antrenmanlarını yaparak hedeflediği Manş Denizi müsabakalarına hazırlanmaya başladı.

Tuna ile çeşitli zamanlarda yüz yüze ve telefonda görüştüklerini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Birçok başarı elde eden ve ilçemizin ve otizmli bireylerin gururu olan Tuna’nın arkasında ve bu başarıya ulaşmasında annesi Gülnur hanımın büyük emeği bulunuyor. Kendisiyle görüştüğümüzde Tuna’nın Manş Denizi’ni geçmek istediği için Siteler Plajı’nda antrenman yaptığını ve güvenli yüzüş için kano ihtiyacı olduğunu öğrendik. İlk meclis toplantımızda gündemimize alarak Tuna’nın ihtiyacını giderdiğimiz ve onun başarılarına bir nebze de olsa katkı koyacağımızı bilmek bizi mutlu edecektir. Ancak takip ettiğim kadarıyla Tuna’nın bugüne kadar elde ettiği başarılarda çok iyi bir antrenöre sahip olduğu gibi çok özel ve özverili bir anneye sahip. Tuna’nın başarısının en büyük kaynağı özverili ve ilgili bir annenin olması. Hem antrenörü Mert Onaran’ı hem de annesi Gülnur Tunca’yı emeklerinden dolayı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Tuna’nın her zaman yanındayız ve destekçisi olacağız’’ dedi.

Tuna ile birlikte birçok başarıya imza attıklarını söyleyen Triatlon Milli Takım Antrenörü, eski Milli Sporcu Mert Onaran, ‘‘Tuna’nın altı yıldır antrenörlüğünü yapıyorum. Beraber iki defa İstanbul Boğazı’nı, iki defa da Çanakkale Boğazı’nı geçtik. AquaMaster’ın farklı yüzme yarışlarında birlikte olduk ve madalyalar kazandık. Nihai hedefimiz uluslararası açık su yarışmalarına katılmak. Bu amaç içinde Güzelbahçe Belediyesi bize inanılmaz bir destekte bulunarak bir kano hediye etti. Artık açık su antrenmanlarımız ve beslenme ihtiyaçlarımızı karşılamamız çok daha kolaylaştı. Katkısı olan başta Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Belediye Meclisi’ne tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37