Karaosmanoğlu:Amatör sporun başarılarına imkân sağlıyoruz’’

Amatöre verdiğimiz destek hedefine ulaşıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Haziran 2016 Salı 13:17
Karaosmanoğlu:Amatör sporun başarılarına imkân sağlıyoruz’’
Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun yeni yönetimini makamında konuk etti. 
 
Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 14’üncü Genel Kurulu sonrası oluşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Aydın ve yeni yönetimini makamında ağırladı.

Amatör spora hizmet eden bir kadroyu konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerle bir araya gelmek bizleri daha enerjik ve dinç yapıyor. Göreve geldiğimizden beri amatör sporu ve sporcuları destekliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu konuda aldığı ödüllerle, kazandığı başarılarla kentimizin özellikle de amatör sporlar konusunda önünü açıyor, daha büyük başarılara imkân sağlıyoruz” dedi.
 
MİLYONLARCA LİRA MALZEME YARDIMI YAPTIK
ASKF’nin büyük bir emek vererek gençliğe hizmet ettiğini belirten ve bundan dolayı memnuniyetini de ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerin emekleri muhakkak ki zayi olmayacaktır. Bizler de sizlere Büyükşehir olarak destek olmaya devam edeceğiz. Bakınız bu kapsamda şimdiye kadar amatör spor kulüplerimize milyonlarca lira malzeme yardımı yaptık. Amatör Spor Evleri ile amatör kulüplerimizi buluşturduk. Okullara yaptığımız malzeme yardımları, inşa ettiğimiz spor salonları ile gençlerimizin hem sağlıklı bir beden yapısına kavuşmasını, hem de zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamış olduk” diye konuştu.
 
İNŞA ETTİĞİMİZ HAVUZLARLA SPORTMEN GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ
Alanı müsait okullara kapalı spor salonu inşa ettiklerini de vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Her isteyen okula masa tenisi seti hediye ediyoruz. Böylece gençlerimizin hem ruhsal, hem de fiziksel gelişimine katkıda bulunmuş oluyoruz. Her ilçeye spor salonları, yarı olimpik yüzme havuzları yapıyoruz. Biliyorsunuz, yüzme, bütün kasları hareket ettiren, insanı geliştiren müthiş bir spordur. İnşa ettiğimiz bu havuzlarda sağlıklı ve sportmen gençler yetiştiriyoruz. Hem de geleceğin şampiyonlarının temellerini atmış oluyoruz. Köylere dahi spor aletleri koyarak, genç yaşlı bütün hemşerilerimizi spor yapmaya ve sağlıklı bir ömür sürmeye teşvik ediyoruz” diyerek sözlerini devam ettirdi.

KULÜPLERİMİZİN BAŞARILARI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR
“Toplam bin kilometre uzunluğunda 102 Doğa yürüyüş parkurumuzla Kocaeli’ni Türkiye çapında haklı bir üne kavuşturduk” diyen Karaosmanoğlu, “Parkurlarımızın çoğalması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla birlikte Kâğıtsporumuz ve diğer kulüplerimiz, Kocaeli’nden dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarak göğsümüzü kabartmaktadır.

Bugün bu ziyaret vesilesiyle; çeşitli yarışma ve organizasyonlarda başarı kazanmış, dereceye girmiş amatör sporcularımızı, onların antrenörlerini ve kıymetli kulüp başkanlarımızı başarılarından dolayı bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Amatör takımlarımızda Başkanlık ve yöneticilik yapmak gerçekten fedakârlık istiyor.

Zaman ve imkânlarını ayırıyorsunuz. Bunu biliyorum ancak çocuklarımız bizim çocuklarımızdır. Gençlerimizle ilgileneceğiz. Onların beden ve ruh sağlığının olumlu yönde gelişmesine de hep beraber katkı sağlayacağız. Sporun gayesi güzel insan yetiştirmektir. İnşa etmiş olduğumuz spor tesisleri bu amaca hizmet etmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda şehrimizi dünya çapında yeni başarılara imza atmaya hazırlıyoruz” ifadelerini sarf etti.
 
AMATÖR SPORA VERDİĞİMİZ DESTEK HEDEFİNE ULAŞIYOR
Kocaeli’nden çıkan dünya ve olimpiyat şampiyonları haklı olarak göğsümüzü kabarttığının da altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli olarak Dünya ve Avrupa şampiyonluklarının derecelerle birleşmesinin yanı sıra Balkan şampiyonlukları, Uluslararası turnuva şampiyonlukları ve yüzlerce Türkiye şampiyonluğu kazanmışız. Bir Kocaelili olarak, bunlarla gurur duyuyorum.

Türkiye’nin sanayi başkenti olarak bilinen Kocaeli’nin, artık ülkemizin spor başkenti de olmakta olduğunu gururla görüyorum. Çok şükür amatör spora yaptığımız desteğin boşa gitmediğini,  hedefine ulaştığını görüyoruz. Kazanılan başarılar, alınan kupalar göğsümüzü kabartıyor. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyor; ASKF’nin 14’üncü Genel Kurulunda tekrar seçilen Murat Aydın kardeşimi ve sizleri tebrik ediyor, başarıla diliyorum” dedi.
 
AYDIN: “EKİBİMİZ AMATÖRÜN İÇİNDEN GELEN ARKADAŞLARIMIZ”
Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın da ziyarette yaptığı açıklamada, “Yönetimimizdeki üyelerimiz, kulüplerimizin temsilcisi ve amatörün içinden gelen arkadaşlarımızdır. Kentimizde yapılan tesislerimizi spor okullarımızla birlikte kulüplerimizle etkin bir şekilde kullanıyoruz. Özellikle köylerimize yapılan tesisler bölgenin sporla buluşmasında büyük katkı sağlıyor. Tabi buraları koruyarak da geleceğe taşıyacağız” dedi. Başkan Karaosmanoğlu’da, “Bu tesisler Türkiye’nin geliştiğini gösteren önemli adımlardır. Yüzme havuzlarını her ilçemize yapacağız. Gebze’de olimpik yüzme havuzumuz yeni açılmasına rağmen artık yetmiyor. Yeni yüzme havuzu yapma peşindeyiz. Çayırova’da yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor” diye hatırlatmalar yaptı.

ASKF Başkanı Murat Aydın ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'’na günün anısına bir vazo hediye etti. 



Son Güncelleme: 21.06.2016 19:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37