banner55

Kocaeli'nde Ballıkayalar Tırmanış Şenliği

13 Ekim 2021 Çarşamba 09:46
Kocaeli'nde Ballıkayalar Tırmanış Şenliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, doğa sporları için uygun olan bölge olan Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda, amatör ve profesyonel tırmanıcılar için doğa etkinliği düzenliyor. KOCAELİ(İGFA)- Kocaeli il sınırları içinde yer alan Gebze'ye bağlı Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda, Türkiye’nin en uzun soluklu kaya tırmanış organizasyonu düzenleniyor. Dağcılık, kamp, trekking, kaya tırmanışları ve kanyon sporlarında önemli bir konuma sahip olan 1603 hektarlık parkta eksiklikler giderildi. 

Ballıkayalar Parkı, 200 milyon yıllık geçmişe sahip. Vadi, derinliği 80 metreyi bulan, genişliği ise 40 ve 80 metre arasında değişen, yaklaşık 2 kilometre uzunluğa sahip karstik bir yapı özelliği de taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzcilik ve Doğa Sporları biriminin organize edeceği “Ballıkayalar Tırmanış Şenliği” 15-17 Ekim 2021 tarihlerinde yapılacak. 

Uluslararası etkinlik olan Ballı Kayalar Tırmanış Şenliği'nde söyleşi, eğlenceli atölyeler ve ödüllü yarışmayı kapsayan bir konsepte kaya tırmanışını faaliyetleri yapılacak. 250 üzerinde sporcunun katılacağı etkinlikte 16 yaş ve üstü için açık olacak. 

Yarışmalara kayıt olmak için https://www.kocaeli.bel.tr linki kullanılabilir.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37