Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlendi

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlendi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Kasım 2016 Cuma 16:16
 Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlendi
ÖZEL Olimpiyatlar Türkiye ve Kocaeli Üniversitesi'nin düzenlediği Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları'na yüzme, atletizm, masa tenisi, futbol ve basketbol branşlarında 208 sporcu katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge oyunlarına dün kayıtlar ve sporcuların sağlık taramaları yapılırken, bugün ise müsabakalar düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalara yüzmede 17, atletizmde 55, masa tenisinden 38, basketbolda 39, futbolda 59 sporcu olmak üzere 208 sporcu katıldı. 

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek müsabakalar öncesi yaptığı konuşmada, "Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlikleri Kocaeli Bölge Oyunları ile sürdürüyoruz. Bu oyunlar, çocuklarımıza yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam sunuyor. 

Özel çocuklarımızın kendileri hakkındaki önyargıları yıktıkları, partner sporcularla tek yürek olduklarını gördükçe gelecek için ümit doluyoruz. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese kanıtlıyorlar" dedi.

Etkinlik sırasında sırasında sporcular ve bazı çocuklar Ankara havası ve kolbastı oynayarak eğlendi. Etkinlikler kapsamında sporcular atletizm, futbol, basketbol, yüzme ve masa tenisi branşlarında mücadele etti. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 04.11.2016 21:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37