Yemenli eski futbolcu, oğullarını Türkiye'de milli forma için hazırlıyor

- Bilecik'te yaşayan Faysal Muhammed Osman Haci:- "6 yaşındaki oğlum Ömer ile 8 yaşındaki Muhammed'in aynı hedefte profesyonel futbol oynamalarını ve Türk vatandaşlığına geçerek milli takımda forma giymelerini istiyorum"

18 Aralık 2019 Çarşamba 11:01
Yemenli eski futbolcu, oğullarını Türkiye'de milli forma için hazırlıyor

BİLECİK (AA) - Ülkesindeki iç savaş nedeniyle ailesiyle Türkiye'ye gelip Bilecik'e yerleşen 36 yaşındaki Yemenli eski profesyonel futbolcu Faysal Muhammed Osman Haci, sık sık antrenman yaptırdığı oğullarının Türk vatandaşlığına geçip milli formayı giymesini hayalini kuruyor.

Haci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yemen'de yıllarca futbol oynadığını, Türkiye'ye göç etmeden önce ise aktarlık yaptığını söyledi.

Huzuru, 4 yıl önce geldikleri Türkiye'de bulduklarını belirten Haci, "Yemen'deki savaştan dolayı buraya geldik. Büyük sıkıntı var. Her gün bombalar yağıyor. Hayat yok orada, güven yok." dedi.

Haci, Türk halkının hayırseverliğinden ve samimiyetinden etkilendiklerini, Bilecik'te sıcak bir ortamda yaşamlarını sürdürdüklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"Bu ülkeyi çok seviyorum. Güzel memleket. İnsanları çok iyi. Çok büyük bir tarihi bir geçmişi var. Ailece çok memnunuz Türkiye'de, Bilecik'te yaşamaktan. Çocuklarım okula gidiyor, okullar çok güzel. İkisi de hafız. Türkiye'de kanun var, hukuk, insan var. Türkiye bize en yakın kardeş ülke."

Futbolu da çok sevdiğini anlatan Haci, "Profesyonel olarak Yemen'de futbol oynadım. 6 yaşındaki oğlum Ömer ile 8 yaşındaki Muhammed'in aynı hedefte profesyonel futbol oynamalarını ve Türk vatandaşlığına geçerek milli takımda forma giymelerini istiyorum. Haftanın belirli günlerinde onları Şeyh Edebali Stadı'na getiriyorum. Burada saatlerce antrenman yapıyoruz." sözlerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
BilecikFutbolFutbolcuYemen
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37