banner55

17 Ağustos’un 22. yılı Sakarya’da anıldı

17 Ağustos 1999 depreminin 22. yılı Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı.

17 Ağustos 2021 Salı 09:08
17 Ağustos’un 22. yılı Sakarya’da anıldı

SAKARYA (İGFA) -Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 22. yıl anma etkinlikleri kapsamında Demokrasi Meydanı’nda etkinlik düzenledi.

Sakarya tarihinin en acı gecelerinden biri olan 17 Ağustos vatandaşlar ile birlikte edilen dualarla yeniden anıldı. İstiklal Marşı ve Kuran tilaveti ile başlayan programda gece boyunca o kara gecede hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

İlahi dinletisi ve 17 Ağustos gecesine dair görüntülerin  yer aldığı programa AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bürokratları katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program ise gece 03.02’de edilen dua ile son buldu.

Depremin üzerinden geçen 22 yılın ardından yaşanan acıların tazeliğini koruduğunu ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kaybedilen 17 bin 480 vatandaşın acısının hala yüreklerinde olduklarını belirterek, "O günkü gibi yüreğimiz parçalansa da güçlü olmalıyız. Çok güçlü davranıp, yeni felaketlere karşı kendimizi savunmalıyız. Biz biliyoruz ki deprem değil, tedbirsizlik öldürür. Biz afetlere karşı hazır olabilmek için, gerekli tüm çalışmaları yürütüyoruz. Sakaryamız bir daha o kara günleri yaşamasın diye, riskleri ölçüyor ve şehrimizi buna göre yeniden inşa ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Yüce, "17 Ağustos Depremi'nin 22'inci yıl dönümünde Sakarya'da ve civar illerde kaybettiğimiz canları rahmetle anıyor, yâd ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Suudi ArabistanHusiler
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37