İzmir Karabağlar’da yüzlerce yıllık çınar gölgesinde serinletiyor

İzmir'de Karabağlar Belediyesi’nin bakımını yaptığı ve çevresini düzenlediği çınar, yaz sıcağında sığınak oldu.

08 Ağustos 2021 Pazar 10:26
İzmir Karabağlar’da yüzlerce yıllık çınar gölgesinde serinletiyor

İZMİR (İGFA) - Karabağlar Belediyesi’nin bakımını yaptığı ve çevresini düzenlediği Kavacık Köyü’ndeki yüzlerce yıllık çınar ağacı, sıcak yaz günlerinde sığınak oldu. Bölgeyi ziyaret edenler, ağacın gölgesinde serinleme ve dibinde kaynayan pınarın buz gibi suyunu tatma olanağı buluyor.

Karabağlar Belediyesi, ilçeye bağlı 3 köyden biri olan Kavacık’ın değerlerini koruyarak geleceğe taşımak için çalışmayı sürdürüyor. Köyün kendine özgü bir tada sahip üzümü için her eylülde geniş katılımlı festival düzenleyen Karabağlar Belediyesi, bu ürüne coğrafi işaret belgesi almayı başardı. Kavacık’ın meydan ve sokaklarını aslına uygun olarak yaşatmak için Dokuz Eylül Üniversitesi’yle “Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi” hazırlandı. Köyde yürütülen altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından projenin uygulanmasına başlanacak.

Köyün güneyinde bulunan ve yöre halkı tarafından “Orkman Kavağı” olarak adlandırılan yüzlerce yıllık çınar ağacı da, Karabağlar Belediyesi tarafından gün yüzüne çıkarıldı. En az 500 yıllık olduğu tahmin edilen ağaç özenli bir bakımdan geçirilirken, altında ve etrafında da peyzaj düzenlemesi gerçekleştirildi.

Yazın en sıcak günleri yaşanırken bölgeyi ziyaret edenler ve köylüler, yüzlerce yıllık gölgede serinleme ve pınarın buz gibi suyunu tatma şansına erişiyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37