Manisa’dan yangın bölgesine 45 ton yem desteği

Antalya ve Muğla’daki orman yangınlarının kontrol altına alınması için ilk andan itibaren ilgili birimlerini seferber eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara destek olabilmek için bölgeye 45 ton yem gönderdi.

08 Ağustos 2021 Pazar 16:29
Manisa’dan yangın bölgesine 45 ton yem desteği

MANİSA (İGFA) - Yangının kontrol altına alınması için ilk andan itibaren Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilgili birimlerin bölgede görev aldığını belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla, yangının yaralarının sarılması amacıyla bölgedeki vatandaşlara desteğimiz devam edeceğini söyledi. Bu kapsamda, yangından zarar gören üreticinin acil yem ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris, Milas ve Manavgat’taki üreticilere toplam 45 ton yem gönderdiği kaydedildi.

En önemli eksikliklerinin kesif yemi (büyükbaş ve küçükbaş yemi) olduğunun kendilerine bildirilmesi ardından Manisa'da hızlı bir şekilde organize olduklarını kaydeden Başkan Usta, "Kriz merkezlerinin talebi doğrultusunda Milas ilçemizde büyükbaş hayvancılığı yaygın olduğundan sığır süt yemi, Marmaris ilçemizde küçükbaş koyun, keçi varlığı yaygın olduğu için koyun süt yemi, Manavgat ilçemizde de yarısı büyükbaş için sığır süt yemi, yarısı küçükbaş için koyun süt yemi olmak üzere 3 kamyonumuz yola çıktı. Yaraların sarılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, Manisalılar adına yapmamız gereken her türlü yardımı yapmaya hazırız. Kriz merkezindeki arkadaşlarımızla iletişimde olmaya devam edeceğiz. Tüm bölge halkına, ülkemize geçmiş olsun diyorum. Umarım, yaralar en kısa sürede elbirliğiyle sarılır. Biz de, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, üzerimize düşeni yapmaya imtina etmeyeceğiz. Göreve hazırız” diye konuştu.

Uğurlama törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Salihli Muhtarlık İşleri Müdürü Orçun Abalı da katıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37