Muğla’dan 368 ton hayvan besini desteği

Muğla’da orman yangınlarından zarar gören üreticilere Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından saman ve yem olmak üzere 368 ton hayvan besini dağıttı.

10 Ağustos 2021 Salı 15:41
Muğla’dan 368 ton hayvan besini desteği

MUĞLA (İGFA) - Muğla’da meydana gelen orman yangınları 9 ilçede etkili olurken birçok zarara neden oldu. Son belirlemelere göre yaklaşık 67 bin hektar ormanlık alanın yandığı felaket nedeniyle birçok canlı da zarar gördü. Orman ekosisteminde bulunan canlıların yanı sıra üreticilerin beslediği büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda yangınlarda en çok etkilenenler arasında. Bu nedenle alevlerin deposunu ve ağılını yakan üreticilere büyükşehir belediyesi tarafından saman ve yem desteği sağlanıyor.

Bu güne kadar 151 ton yem, 217 ton saman dağıtımı yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, toplamda üreticilere 368 ton hayvan besini desteği sağladı. Seydikemer, Kavaklıdere, Milas, Marmaris, Köyceğiz ve Menteşe ilçelerinde yapılan saman ve yem dağıtımı yangının etkisini gösterdiği birçok mahalleye ulaştırıldı. Yangın sürecinden vatandaşların ve yangın müdahale ekiplerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik uygulanan projeleri sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesinden süreç son buluncaya kadar bu desteklere devam edeceğiaktarıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir olarak toplumun her kesimine dokunmaya ve onların yalnız olmadığını hissettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37