Pazartesi günü sınırlarımız içerisinde yaşayan 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi bizde büyük bir heyecan ile ismi günler öncesinden uygulanan tabelalar vesilesi ile adı İstanbul olan ve hepimize keyif veren hava alanının açılış törenlerini izledik, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gurur duyduk, keyif aldık.
Gazetecilik mesleği dolayısı ile biz hayatımızın büyük bir bölümünü seyahat ile bundan daha da büyük bir kısmını da iletişim araçlarını kullanmakla geçirdik, Mesleğimiz vesilesi ile teknolojiyi kullanmak gibi bir mecburiyet dolayısı ile iletişim araçlarının hayatımıza girmesinden itibaren "Bundan daha yeni teknoloji yok mu ?" sorularını sorduk durduk.
AK Parti'nin iktidarda olmadığı zamanlarda da, iktidara geldikten sonra da biz aralıksız seyahat ediyorduk. AK Parti öncesi belki ekonomik nedenlerden belki de teknolojik sıkıntılardan dolayı seyahatlerimizin önemli bir kısmını otobüsler ile yapıyor, o zamanlar sigara yasağı da olmadığından yolcular arasında sigara içenlerin sigara dumanı dolayısı ile hasta olmuş bir şekilde gitmek istediğimiz yere ulaşabiliyorduk.
AK Parti iktidara geldikten sonra trafik kazalarının azalması açısından bölünmüş yol olarak tanımlanan ihtiyacı görüp oraya yönelince sürücülerde araç sollamak gibi kazaların birinci derecedeki sebeplerinden belli bir nebze de olsa kurtulmuş oldular.
Son yıllarda Ankara ve İstanbul merkez alınarak Anadolu'nun dört bir yanına ulaşabilmek adına birbiri adına hizmete sokulan oto yollar, Köprüler, tüneller sayesinde sürücüler bir taraftan güvenli bir yolculuk yaparlarken bir taraftan da mesafeleri daha çabuk aşmayı başardılar.
Geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan ve başta Marmara bölgesi olmak üzere bütün Anadolu’yu Ege bölgesinin güzelim şehirleri ile birleştiren Osmangazi köprüsü ile ilgili fikirlerimizi bütün kamuoyu biliyor. 
Yıllar yılı Eskihisar-Topçular hattındaki Feribot seferlerine mahkum edilen ve bazı günlerde kilometrelerce oluşan kuyruklara mahkum edilen sürücüler Osmangazi Köprüsü vesilesi ile bilemediniz 5-6 dakikada önemli sayılabilecek bir mesafeyi de aşmış oluyorlar.
Bunun yanında bize uzakları yakın eden Uçak yolculukları ile ilgili AK Partinin aldığı ve bizim hayatımızı büyük oranda kolaylaştıran çalışmaları da unutmamak gerektiğine inanıyoruz, Yurt içinde bile uçak biletlerinin Otobüs biletlerinden daha ucuz olduğu bir süreçte artık "Ahir ömrümde uçağa binemedim" diyecek kimsenin de kalacağını düşünmüyoruz.
Mesafelerin kısalması bize göre şu sıralar Havaalanları ile ilgilidir, daha da açık bir ifade ile ikamet ettiğiniz bölge hava alanına uzaklığı ya da yakınlığı ile ilgilidir. Evinizden bir kere hava alanına ulaşabildiğiniz andan itibaren havada geçireceğiniz 3-4 saat ile sınırlıdır.
Türkiye’de yaşayan 81 milyon nüfusun çok büyük bir kısmının son yıllarda turizm adına yollara düştüğü, dünyanın pek çok noktasına ulaşmak adına hava alanlarına akın etmeye başladığı bir dönemde artık  istanbul’da ki Sabiha Gökçen ve Atatürk hava alanlarının yetmediği gerçeği ile karşı karşıyayız.
Dikkat edin AK Partiye ya da AK Parti siyasetine sonuna kadar karşı olanlar bile bu dönemde hayatımızı kolaylaştıran Ulaşım ve İletişimde AK Partinin hakkını teslim etmeden geçemiyorlar, Türkiye’de özellikle iletişim araçlarında meydana gelen olağanüstü değişim ile Ulaşım noktasında alınan mesafe de her kesim tarafından zaten kabul ediliyor.
Cumhuriyet Bayramına denk gelen bir günde bize ikinci bir bayram gibi gelen İstanbul hava alanının açılması ile Türkiye Cumhuriyeti dünyaya da yeni bir mesaj vermiş durumda. 15 Temmuz tarihinde meydan gelen darbe girişiminden sonra ortaya çıkan sıkıntılı durum ve krizden büyük bir hızla çıkan Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Hava alanı ile de dosta güven düşmana korku veren bir hamle yapmış oldu.
Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en büyük hava alanı olma vasfını kazanan İstanbul hava alanı ile herkese büyük ve önemli bir mesaj verirken  bundan sonra hayatımızı kolaylaştıracak, bizim dünya il entegre olmamızı sağlayacak daha büyük yatırımların müjdecisi olacaktır.
Başta İstanbul hava alanının açılması adına ilk günden beri  destek veren inşaatı sırasında an be an bilgi alarak projenin tamamlanmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyoruz.
Bu millet her şeyin en iyisine layık.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37