Türkiye'de çok uzun yıllar siyaseten mahalleler oluştu. Arada birkaç renk olsa da yıllar yılı vatandaşlarımızın bir kısmı kendisini muhafazakar mahalle olarak tanınan siyasal akımda konumlarken, bir başka kitle de laik mahallede ikamet etti ve oradan ayrılmayı kesinlikle aklına getirmedi.

Kendisini laik mahalle sakini olarak gören kitle siyaseten her dönem CHP'nin başını çektiği siyasal akımda gördü. Diğer kitle yani muhafazakar mahalleliler olarak bildiğimiz kesim Süleyman Demirel’in, Turgut Özal’ın, Necmettin Erbakan’ın en sonunda Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiği dünya görüşünün şemsiyesi altında konumlayarak bugüne kadar geldiler.

Türk siyaseti çok partili hayata geçtiği 1950 seçimlerinden itibaren bir şekilde ideoloji çerçevesinde siyaset yapıldı.

Aslında ülke sınırları içerisinde yaşayan herkesin sadece iyi yaşam ve buna bağlı olarak ekonomi noktasında talepleri olması gerekirken, halk sadece ideolojik siyasetin peşinde koşturuldu durdu.

Biz kendimizi bildik bileli Türkiye'de sürekli camiler, başörtüsü, askeri kışla ile başlayan ve devam eden kavga sürdü gitti. Bir kısım kız öğrenciler üniversitelere başörtülü bir şekilde girsin diye diretirken, karşı mahallede konuşlananlar laiklik elden gidiyor şeklinde kavgaya girmekten çekinmedi.

İçerisinde bulunduğumuz günlerde kafamızı kaldırıp baktık ki bizim yani 84 milyon Türk insanının tek bir sorunu var ve o sorunun adı da ekonomi.

Türkiye 2018 yılının Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçti. Yapılan seçimde Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı'na seçilirken, Cumhur İttifakı da TBMM’de üstünlüğü sağladı.

Bu sistemde yapılacak yeni seçime yani 2023 yılının Haziran ayına 14 ay kaldı. Kalan bu 14 aylık zaman dilimi içerisinde sözünü ettiğimiz mahalleler arasındaki geçişler öylesine ilginç bir hal aldı ki anlayabilene, anlatabilene aşk olsun.

Uzunca bir süredir birbirleri ile asla bir arada olmazlar denilen AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı şemsiyesi altında bir araya gelmiş durumdalar. İttifakı BBP ama daha da önemlisi Doğu Perinçek’in başında bulunduğu Vatan Partisi de destekliyor.

Diğer tarafta ise CHP ile İYİ Parti'nin oluşturdukları Millet İttifakı hatırı sayılır bir mesafe almış durumda. Millet İttifakı'nı daha önceleri SP ile DP destekliyordu sonra AK Parti'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ile eski Ekonomi Bakanları'ndan Ali Babacan’ın DEVA Partisi'de Millet İttifakı ile bir araya gelip Altılı Masa etrafında toplandılar.

Bu birliktelikler dolayısı ile bir zamanlar bir birlerinden uzak kalan mahallelerde olağanüstü geçişler yaşanmaya başladı. Biraz da mecburiyetten kaynaklanan bu geçişler sırasında birbirlerini öcü gibi gören karşı mahallenin insanları, zaman geçtikçe karşı mahallede oturanların da kendilerinin de ihtiyaçlarının ideoloji değil sadece ve sadece iyi yaşam olduğunu anladılar.

Bu bakımdan 2023 yılının Haziran ayında ya da daha önce yapılacak bir seçimin neticesini ideoloji değil, sadece ve sadece ekonomi olacağı artık çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Saatlerce ucuz ekmek, ucuz et, ucuz akaryakıt kuyruğunda bekleyen bir kitleye Vatan, Millet, Sakarya edebiyatı yapmak görüldüğü gibi artık prim yapmıyor hatta son derece itici geliyor.

Yapılacak olan genel seçime her iki mahallenin müdavimleri de ele ele gönül gönüle sadece ve sadece daha iyi bir yaşam istiyoruz, bu şartları kim sağlayacaksa o siyasal görüşü iktidar yapacağız anlayışı ile sandığa gidecek.

İdeolojiden bize ne..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37