Büyükakın: Belediye 4.0 modeline geçeceğiz

Büyükakın: Belediye 4.0 modeline geçeceğiz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Ocak 2019 Cumartesi 13:42
Büyükakın: Belediye 4.0 modeline geçeceğiz

ESAM’ın düzenlediği söyleşide konuşan Büyükakın, "Geleceğin dünyasıyla uyumlu, Kocaeli’nin mutluluğunu ve refahını arttıracak olan Belediye 4.0 modeline geçeceğiz" dedi.

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) periyodik aralıklarla düzenlediği Kocaeli Söyleşileri’ne katıldı. 
Mahalli İdareler konulu söyleşide gerçekleştirdiği konuşmada günümüzde artık Endüstri 4.0 uygulamalarının konuşulduğunu kaydeden Büyükakın "Nesnelerin interneti, birbiriyle konuşan makinaların bizim dünyamızı götürdüğü yer açısından bakarsak, geleneksel mekandan uzaklaşan, standart dışı iş yapan, fark yaratan yeni bir dünyaya doğru gidiyoruz. Bu dünya eskisine nazaran çok daha hızlı ilerliyor. Geleceğin dünyasıyla uyumlu, Kocaeli’nin mutluluğunu ve refahını arttıracak olan Belediye 4.0 modeline geçeceğiz" dedi.

ZAMANIN RUHUNU KAÇIRMAMALIYIZ

Zamanın ruhunu kaçırmamak gerektiğini söyleyen Büyükakın "Zamana yön veren meseleleri doğru yakalayarak, medeniyet tasavvurumuza uygun insanlar yetiştirmeliyiz. Bu yeni döneme uygun yeni bir devlet örgütlenmesine ihtiyacımız vardı. Hızlı karar veren merkezi yapının dönüşümü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi ile gerçekleşti. Belediyecilik anlamında en büyük dönüşüm ise Büyükşehir Yasası ile oldu. Bu dönüşümü, yerel yönetim tarihinde bir devrim olarak görüyorum" diye konuştu.
GELECEĞİ DÜŞÜNEN BELEDİYECİLİK

Yeni belediyecilik anlayışında tüm alanları kapsayan bir kuşatıcı vizyona ihtiyaç olduğunu da kaydeden Büyükakın "Bu dünyada sadece yol yaparak belediyecilik yapamazsınız. Dünyayı iyi okuyan, gençlerini ve çocuklarını hazırlamak için elinden geleni yapmaya odaklanan, kaynaklarını israf etmeyen ve geliştiren bir kafayla belediyeyi yöneteceğiz. 

Yeni dünyada ayakta kalmak istiyorsak, yeni değerler yaratmalıyız. Kısacası Endüstri 4.0 döneminde artık geleceğin dünyasıyla uyumlu, Kocaeli’nin mutluluğunu ve refahını arttıracak olan Belediyecilik 4.0 modeline geçeceğiz" ifadelerine yer verdi.
Son Güncelleme: 27.01.2019 11:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37