Perakendede kar yaratacak teknolojiler

08 Ekim 2021 Cuma 14:09
Perakendede kar yaratacak teknolojiler

Son 1 yılda perakende sektörü 100 milyar dolar kayıp verdiği için şirketlerin ciroları bu doğrultuda düşüş yaşadı. Tedarik ve işleyişten kaynaklanan bu kayıpların önüne geçmek için elektronik ürün takip sistemleri geliştirildi.BURSA(İGFA)-  Doğru bir teknoloji ve kullanım ile perakende sektöründe Akusto Manyetik (AM) ve Radyo Frekans (RF) en çok tercih edilenler arasında. AM sistemler, teknolojik olarak mümkün olan geniş algılama mesafesine sahip, yanlış alarmlara karşı yüksek direnç ve kalkanlamaya karşı daha güçlü bir algılama performansı sağlıyor. RF sistemler ise çeşitli perakende ortamları için uygun fiyatlı anten seçenekleriyle birlikte en küçük kasa alanlarında bile yüksek performans sağlayan etiketlere sahip.

 Elektronik Ürün Takip çözümleri Mağaza içi ürün koruması, giriş çıkış ürün algılaması ve personel etkileşimi ile birlikte güvenliliği arttırıp kayıpların önüne geçiyor. Mağaza içindeki konumlandırma ile tüm hareketleri kaydeden teknoloji, yazar kasa, POS cihazı gibi cihazları, video kayıtlarıyla entegre ederek, işlemler esnek ve kolay biçimde incelenebiliyor. İade,iptal işlemleri sırasında olabilecek hataları tespit ediyor.  

İÇ KAYIPLARDA ? ORANINDA DÜŞÜŞ

Temassız görüntüleme çözümleri sunan Sensormatic, yüksek caydırıcılık etkisiyle şirketlerde oluşabilecek iç kayıpları ? oranında düşürüyor.Temas etmeden video kamera aracılığıyla vücut ısısını algılıyor, cisimleri tespit ediyor, giysi altındaki materyalleri 3-4 metre uzaktan algılıyor. Fiziksel, Biyometrik ve Mobil Geçiş Kontrol Sistemleri güvenlik ve verimliliği bir arada sunuyor. Uzaktan İzleme Çözümü (RVS), operatörlerin gözden kaçırabileceği tüm detayları yakalıyor ve proaktif şekilde önlem alınması ya da müdahale edilmesi sağlanıyor.

Sensormatic Pazarlama Direktörü Pelin Yelkencioğlu, kullanılan bu teknolojiler ile işletmelerin ciro kayıplarını 360 derece güvenlik önlemleri ile koruduklarını söyledi. 

 

 

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37